Ana Sayfa / HABER / Avea ve Anadolu Sigorta’dan Türkiye’de bir ilk

Avea ve Anadolu Sigorta’dan Türkiye’de bir ilk

Avea ve Anadolu Sigorta, Kaza Tespit Tutanağını Cebe Taşıdı

Avea ve Anadolu Sigorta işbirliği ile Türkiye’de hayata geçirilen “Kaza Tespit Tutanağı Uygulaması”; maddi hasarlı kazalardaki süreci kolaylaştırarak cepten tüm işlemlerin yapılmasını sağlayacak.

Avea Ar-Ge merkezi bünyesinde faaliyet gösteren AveaLabs’te geliştirilip hayata geçirilen ilk proje unvanını taşıyan uygulama; maddi hasarlı trafik kazalarında gereksinim duyulan kaza tespit tutanağının hazırlanma sürecini minimuma indirerek, Anadolu Sigorta müşterilerinin hayatına kolaylık getirecek

Yenilikçi teknolojilerin lideri Avea ve Türkiye’nin öncü sigorta şirketi Anadolu Sigorta; maddi hasarlı trafik kazalarında sürücülerin trafik polisini beklemeden, gerekli işlemleri hızlıca tamamlayıp olay yerinden ayrılabilmelerine imkan tanıyan “Kaza Tespit Tutanağı” uygulamasını cep telefonuna taşıdı.

Anadolu Sigorta’nın Avea ile ortaklaşa yürüttüğü çalışma neticesinde, akıllı cep telefonuna taşınan kaza tespit tutanağı uygulaması sayesinde sürücüler; önceden girilmiş bilgileri kullanıp, kaza mahallinde bulunan araçlarının fotoğraflarını çektikten sonra, araçlarını daha güvenli bir yere çekip, hızlı ve kolay şekilde tutanak formunu oluşturabilecekler.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mustafa Su; Kaza Tespit Tutanağı’nı sürücülere, telefonları aracılığıyla hızlı ve kolay bir şekilde hazırlatarak tutanak hazırlama sürecini minimuma indirmeyi amaçladıklarını dile getirdi. Uygulamanın sektörde ilk olarak Anadolu Sigorta tarafından hizmete sunulduğunu vurgulayan Mustafa Su, Anadolu Sigorta’nın bilgi birikimi ve deneyimi ile uygulamayı kendi sigortalılarına göre özelleştirdiğini ve bu sayede sektöründe fark yarattığını belirtti.

Mustafa Su, konu hakkında şunları söyledi: “Sunduğumuz bu hizmetimizle, sigortalılarımıza Anadolu Sigortalı olma ayrıcalığını bir kez daha yaşatmak istiyoruz. Uygulamamızdan faydalanacak olan sigortalılarımız, son derece pratik ve kullanıcı dostu şekilde hazırlanmış tasarım sayesinde, ihtiyaç duyulması durumunda zaman kaybetmeden, hızlı bir şekilde kaza tespit sürecini tamamlıyor olacak.”

Kaza Tespit tutanağının cep telefonlarına taşınmasındaki amacın, teknolojinin sokaktaki insanla olan mesafesini azaltmak için insanları teknolojiye değil, teknolojiyi insanlara götürmek üzere geliştirilmiş bir planın parçası olduğuna dikkat çeken Avea CEO’su Erkan Akdemir, “Bir teknoloji şirketi olarak, teknolojinin günlük hayatımıza kattığı ya da katabileceği değerleri ön plana çıkartmayı önemsiyoruz. Cep telefonu kullanıcılarını sunduğumuz hizmet ve yarattığımız değerle daha fazla özgürleştirmeyi önceliğimiz olarak görüyoruz. Türkiye’nin ilk ve tek lisanslı Ar-Ge merkezini kurma nedenimiz de bu. Ar-Ge’mizi geliştiriyor sonra da ürüne dönüştürüyoruz. 2011 yılında Ar-Ge merkezimizce düzenlenen ve Türkiye çapında 87 kişinin 32 uygulama ve 55 proje önerisiyle katıldığı ‘Avea Mobil Uygulamalar Yarışıyor’da birincilik ödülü kazanan ‘Kaza Tespit Tutanağı’, Anadolu Sigorta ile yürütülen 6 aylık projelendirme sonucunda Android marketlerde yayınlanmaya başladı. Türkiye’nin öncü sigorta şirketi Anadolu Sigorta ile birlikte böyle bir projeye hayat vermek ise bizim için ayrıca gurur verici” dedi.

Kaza Tespit Tutanağı Uygulaması nasıl çalışıyor?
Kaza tespit tutanağının uygulamasının nasıl gerçekleştirileceğine gelince… Kullanıcılar uygulamayı indirdikten sonra; formda isim adres, telefon numarası gibi alanları önceden doldurabiliyorlar. Bu onlara ihtiyaç duydukları anda zaman kazandırması açısından önemli bir unsur olarak nitelendiriliyor. Kaza anında, GPS yardımı ile kaza yeri otomatik olarak forma yansıtılıyor.

Kullanıcılar kazanın nasıl olduğu gibi kısımları ise önceden hazır olan başlıkları işaretleyerek girebilecekler. Tutanakta yer alan ve çizim yapılmasını gerektiren kısımlar ise fotoğraf çekimi ile kimseye ihtiyaç duymadan zahmetsizce çözülüyor.

Formda, çarpışma yerinin ve anının taslağı da çizilebiliyor, ya da bu işlem cep telefonlarının fotoğraf çekme özelliğinden yararlanılarak yapılabiliyor. Taslak çizimi sırasında arka planda kazanın yapıldığı sokağın harita olarak yer alması ise kroki çizimini ortadan kaldırılıyor. Ama kullanıcı eğer isterse arka plandaki haritayı temizleyerek krokiyi kendisi de çizebiliyor.

Son aşamada ise sürücüler; imzalama işlemini de uygulama aracılığıyla yapabiliyorlar. Bütün bilgiler tamamlandığında form oluşturularak her iki sürücünün e-posta adresine veya acenteye gönderilebiliyor.

Şu an için uygulama 3G/WiFi Internet bağlantısı, GPS ve kamera özelliklerine sahip tüm Android 2.1 ve üzeri işletim sistemlerine sahip tüm akıllı telefonlarda kullanılabiliyor. Uygulama kısa süre içerisinde farklı işletim sistemine sahip tüm akıllı telefonlar için de uyarlanacak.

Avea Ar-Ge merkezi bünyesinde faaliyet gösteren AveaLabs’te geliştirilip hayata geçirilen ilk proje unvanını taşıyan uygulama; maddi hasarlı trafik kazalarında gereksinim duyulan kaza tespit tutanağının hazırlanma sürecini minimuma indirerek, Anadolu Sigorta müşterilerinin hayatına kolaylık getirecek.

İlginizi Çekebilir

Citroen ve MediaMarkt’tan iş birliği

Citroen, MediaMarkt ile yeni bir iş birliği gerçekleştirdi. Bu kapsamda, 0 emisyon değerine sahip, tamamen

%d blogcu bunu beğendi: