Ana Sayfa / HABER / En hızlı Hyundai Ioniq

En hızlı Hyundai Ioniq

Hyundai Ioniq Hybrid, tuzla kaplı Bonneville International Speedway’de maksimum 254 km/s hıza ulaşarak Dünya Hız Rekorunu kırdı.

hyundai-ioniq-hybrid-land-speed-record-car
Hyundai, geçtiğimiz aylarda piyasaya sunduğu Elektrikli, Hybrid ve Plug-In Hybrid modeli IONIQ’in modifiye edilmiş özel bir prototipiyle Amerika’da çok özel bir deneme gerçekleştirdi. Hibrid kategorisindeki bir araçla 254 km/s hıza ulaşarak rekor kıran Hyundai, böylelikle tasarım kadar motor teknolojisinde de önemli aşamalar kaydetmiş olduğunu sergiledi.Hyundai IONIQ HybridUluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) tarafından onaylanan bu önemli rekorla öne çıkan Hyundai IONIQ, Hyundai’nin Amerika’daki Ar-Ge Merkezi ve Kalite Mühendisleri tarafından özel olarak hazırlandı.
Hyundai IONIQ HybridAmerika’nın Kuzeybatı eyaletlerinden biri olan Utah Bonneville Salt Flats’taki testler tamamen tuzla kaplı bir zeminde gerçekleştirildi. Test için özel olarak geliştirilen IONIQ, bir takım aerodinamik modifikasyonlara sahip. Tampon altı spoylere yer verilen otomobilde kullanılan coil-over süspansiyonlar, standart modele göre 100 mm daha alçak bir yapıda. Yüksek hız için optimize edilen yürüyen aksamdaki bir diğer eklenti ise aerodinamik özel jantlar ve lastikler.
Hyundai IONIQ HybridBisimoto tarafından geliştirilen, tam entegre yüksek mukavemetli çelik gövdeye sahip aracın iç mekanındaki bazı aksamlar, güvenlik ve yüksek hız rekoru için çıkarıldı. Sparco altı noktadan bağlantılı emniyet kemer sistemi, kokpit yangın söndürme sistemi, özel yarış koltuğu, roll-barlar ve paraşüt de güvenlik adına yer verilen ekipmanlardan bazılarını oluşturuyor.
Hyundai IONIQ HybridHyundai Amerika Kurumsal Ürün Planlama Kıdemli Başkan Yardımcısı Mike O’Brien, konuyla ilgili olarak, “Yeni modelimiz IONIQ ile FIA onaylı bir rekora imza atmamız son derece gurur verici bir gelişme. Mühendislik ekibimiz geliştirdikleri bu özel otomobille ekileyici bir dayanıklılık ve yüksek hız elde ederken aynı zamanda bu segmentte yeni kriterler belirlemek adına sınırları da genişletti” dedi.

 

İlginizi Çekebilir

Yeni Nesil Toyota C-HR Hybrid satışa sunuldu

Toyota’nın Sakarya’daki fabrikasında üretilen, yeni Toyota C-HR Hybrid, cesur tarzını ikinci jenerasyonda daha da ileriye

%d blogcu bunu beğendi: