Ana Sayfa / HABER / Honda 2007 yılında 150 tane Civic Hybrid satacak

Honda 2007 yılında 150 tane Civic Hybrid satacak

Honda Civic hybrid.jpg

Auto Show 2006’da hibrit teknolojisini ilk kez Türkiye’ye getiren Honda Türkiye, gösterilen ilgi nedeniyle 2007 yılı Civic Hybrid satış hedefini 150 adede çıkardı

Üstün yakıt tasarrufu sağlayan çevreci motoru nedeniyle küresel ısınma ile mücadelede etkin rol oynayan Honda Civic Hybrid, Türkiye’de satışta olduğu kısa süre içinde 20 adet satıldı. Honda Türkiye, aracın 2007 satış hedefini 150 adede çıkardı. Hem elektrik hem de benzin motoru sayesinde yüksek yakıt ekonomisi sunan Honda Civic Hybrid, çevreye verilen zararı en düşük seviyede tutuyor.

Civic Hybrid’i ilk olarak, sipariş verilen adetlerde Türkiye’ye getirdiklerini söyleyen Honda Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Ümit Karaarslan, gelen talepler üzerine 2007 satış hedefini 150 adede çıkardıklarını belirtti. Karaarslan, Honda’nın insan ve doğaya saygı prensibinden yola çıkarak geliştirdiği Civic Hybrid’e Türk otomobilseverler tarafından gösterilen ilginin kendilerini şaşırtmadığını söyledi. Karaarslan, Türkiye’de satılan ilk iki aracı da çevreye önem veren TNT Express’in almasıyla iyi bir başlangıç yapıldığını belirtti.

Ümit Karaarslan, Auto Show 2006 ziyaretçileri arasında yaptıkları hibrit anketinin, Türk otomobil kullanıcılarının hibrit teknolojisi ile ilgili duyarlılıklarını ortaya koyduğunu söyledi. Karaarslan yapılan anketle ilgili şunları söyledi “921 kişinin katılımı ile gerçekleştirdiğimiz ankete katılanların yüzde 65 gibi büyük bir çoğunluğu hibrit teknolojisinin çevre dostu olduğunu ve üstün yakıt tasarrufuna sahip olduğunu biliyor. Auto Show’da aracı görenler ise araçlarını değiştirmek istediklerinde Honda Civic Hybrid’i de alternatif olarak düşüneceklerini söylediler.”


Honda Civic Hybrid’in teknolojisi elektrik ve benzin motorunun beraber kullanılmasına imkan veriyor. Elektrik motoru desteği ile çalışan benzin motorunun sıvı yakıtı en etkili biçimde kullanarak tasarruf sağlamasını amaçlayan hibrit sistemi, zararlı gaz emisyonlarını da mümkün olduğunca düşürüyor. Bu sayede daha az miktarda açığa çıkan CO2 gibi zararlı gazların çevreye olan kötü etkileri azalıyor. Türkiye’nin ilk hibrit aracı olma özelliğine sahip olan Honda Civic Hybrid diğer tüm Honda modelleri gibi 6 yıl/150 bin km. tam garantiye sahip. Honda Civic Hybrid’in satış fiyatı ise 49.890 YTL.

İlginizi Çekebilir

Citroen ve MediaMarkt’tan iş birliği

Citroen, MediaMarkt ile yeni bir iş birliği gerçekleştirdi. Bu kapsamda, 0 emisyon değerine sahip, tamamen

%d blogcu bunu beğendi: