Ana Sayfa / HABER / 2007 yılında Amerika’nın en çevreci otomobilleri Hyundai Accent ve Elantra

2007 yılında Amerika’nın en çevreci otomobilleri Hyundai Accent ve Elantra

hyundai accent era 11.jpg

Hyundai, 2005 ve 2006 yıllarında olduğu gibi 2007 yılında da Amerika’da arka arkaya ödüller kazanmaya devam ediyor. En son AutoBytel tarafından yılın en iyi 4×4’ü seçilen Santa Fe’den sonra Accent ve Elantra modelleri de Amerika’nın “2007 Yılındaki En Çevreci” 12 aracından ikisi olarak belirlendi.


ACEEE (American Council for an Energy Efficient Economy – Amerikan Enerji Verimli Ekonomi Konseyi) tarafından en son gerçekleştirilen araştırma dahilinde ülkedeki otomotiv üreticilerinin bütün modelleri değerlendirmeye alındı. Raporda markaların, Amerika Çevreyi Koruma Dairesi, Kaliforniya Hava Kaynakları Kurulu ve diğer yetkili kurumlara bildirdikleri yakıt ekonomisi ve emisyon test verileri esas kriter olarak değerlendirildi.

Ölçümleri yapılan tüm araçlar arasında Hyundai Accent, 1.6 litre hacimli benzinli ve Elantra da 2.0 litre hacimli benzinli motorlarıyla bu ödüle layık görüldüler. Buna ek olarak otomatik şanzımana sahip araçlar arasında yapılan değerlendirmede de Sonata, 2.4 litre hacimli benzinli motoruyla en çevreci seçeneklerden biri olarak gösterildi.

2007 model Hyundai Accent, yapılan ölçümlemeler sonucunda “üstün çevreci” araçlardan biri seçilerek 10’uncu sıraya yerleşti. Ultra Low Emission Vehicle – Ultra Düşük Emisyonlu Araç (ULEV) olarak belge alan Accent, 100 km’de şehir dışında elde ettiği 5.5 litrelik yakıt tüketimiyle de dikkat çekiyor. ACEEE tarafından, üstten çift egzantrikli olan ve sürekli değişken supap zamanlaması teknolojisi bulunan 112 PS gücündeki bu motorun, çok geniş bir güç aralığına ve düşük yakıt tüketimi ile emisyona sahip olduğu belirtildi.

Hyundai’nin Amerika’da 2007 model olarak yeni satışa sunulan 4 kapılı Elantra modeliyse 11’inci sırayı elde etti ve Accent gibi “üstün çevreci” araçlardan biri seçildi. Kısmi Sıfır Emisyonlu Araç (PZEV – Partial Zero Emission Vehicle) olarak adlandırılan ve hibrid araçlar kadar çevre dostu olduğu vurgulanan Elantra ise bu belgeyi, Accent’te olduğu gibi üstten çift egzantrikli ve sürekli değişken supap zamanlamalı 2.0 litre benzinli motoru sayesinde kazandı.

Hyundai Motor Amerika Stratejik Planlama ve Ürün Gelişimi Başkan Yardımcısı John Krafcik, konuyla ilgili; “Accent ve Elantra’nın kazandığı bu ödüller Hyundai’nin çevreye karşı gösterdiği sorumluluğun en büyük kanıtıdır. Hyundai her geçen gün daha fazla kişi tarafından tercih ediliyor ve bunun gibi ödüller Hyundai’nin akılcı bir seçenek olduğunu ispatlıyor” dedi.

İlginizi Çekebilir

Citroen ve MediaMarkt’tan iş birliği

Citroen, MediaMarkt ile yeni bir iş birliği gerçekleştirdi. Bu kapsamda, 0 emisyon değerine sahip, tamamen

%d blogcu bunu beğendi: