Ana Sayfa / HABER / Hyundai’dan Avrupaya özel otomobil: i30

Hyundai’dan Avrupaya özel otomobil: i30

Hyundai i30.jpg

Hyundai Motor Company, bu yıl 77’ncisi düzenlenen Cenevre Otomobil Fuarı’nda, Avrupa pazarı için özel olarak geliştirilen C-segmentindeki yeni hatchback otomobili “Hyundai i30”un dünya tanıtımını gerçekleştirdi.

Hyundai’nin bugüne kadarki en önemli modellerinden biri olan i30, 2006 yılındaki Paris Otomobil Fuarı’nda sergilenen Arnejs konsept aracının seri üretim versiyonu olarak dikkat çekiyor. Kusursuz hatlara sahip olan bir tasarımı bulunan i30, akıcı kıvrımları, güçlü karakterini ortaya koyan çizgisi ve uzun dingil mesafesiyle, çok yönlü kullanıma hitap eden duruşunu ön plana çıkarıyor. Hyundai Avrupa Tasarım Merkezi Baş Tasarımcısı Thomas Bürkle ise, araç ile ilgili “Hyundai i30, dinamik ve sportif bir tasarım ile Arnejs konseptinin şık ve zarif çizgisini çok iyi şekilde bir araya getiriyor” yorumunu yapıyor.

Avrupa’da C- segmentine yeni bir soluk getirecek olan Hyundai i30, üç benzinli ve üç dizel motor seçeneğinin yanı sıra manuel ile otomatik şanzıman seçenekleriyle de her türlü sürüş ihtiyacına cevap verip motor açısından da tüm beklentileri karşılayacak. Segmentindeki en uzun dingil mesafelerinden birine sahip olan Hyundai i30, geniş iç hacmiyle tüm yolcuların rahat ve konforlu bir sürüş yapmasına imkan veriyor ve büyük bagaj kapasitesiyle her türlü eşyanın rahatlıkla yerleştirilmesini sağlıyor.

Hyundai i30, 2007 yaz aylarında Avrupa’da ve Türkiye’de satışa sunulacak. Şu an 5 kapılı hatchback gövde yapısıyla satılan i30’un daha sonra station wagon versiyonu da satışa sunulacak.

Hyundai için Avrupa’da bir dönüm noktası olan i30’un tanıtımı, Hyundai’nin daha sonraki modellerinde kullanılacak yeni isimlerin de başlangıcını yapıyor. Hyundai, i30’un tanıtımıyla birlikte, bundan sonra çıkacak tüm araçları için hem harf hem de rakamdan oluşan yeni model isimlerini kullanmaya başlıyor.

Bugüne kadar her aracın özünde yatan değerleri açıklamak üzere modellere özgü ayrı isimler kullanan Hyundai, artık araç isimlerinde bir bütünlük oluşturmak amacıyla isim terminolojisini değiştiriyor. Yeni kullanılmaya başlanacak bu terminoloji sayesinde Hyundai’nin gelişmiş teknolojisi vurgulanacak ve Hyundai’nin marka olarak sunduğu üstün kalite ve güven ön plana çıkarılacak.

İlginizi Çekebilir

Yeni Nesil Toyota C-HR Hybrid satışa sunuldu

Toyota’nın Sakarya’daki fabrikasında üretilen, yeni Toyota C-HR Hybrid, cesur tarzını ikinci jenerasyonda daha da ileriye

%d blogcu bunu beğendi: