Ana Sayfa / HABER / HYUNDAI’NİN LÜKS SEGMENTTEKİ YENİ KONSEPTİ: GENESIS

HYUNDAI’NİN LÜKS SEGMENTTEKİ YENİ KONSEPTİ: GENESIS

Hyundai Genesis Konsepti

Hyundai, 4 Nisan 2007’de basın günü ile kapılarını açan New York Otomobil Fuarı’nda Genesis isimli yepyeni konseptini tanıttı. Yüksek teknoloji ürünü özelliklere ve arkadan çekişli platforma sahip olan Genesis konsepti, Hyundai’nin 2008 yılında çıkacak yeni amiral gemisi sedan otomobilinin temelini oluşturuyor.

Hyundai’nin tamamiyle yeni geliştirdiği arkadan çekişli platform üstüne geliştirilen Genesis konsepti, otomobil kullanmaktan keyif duyan ve trafikte farkedilmeyi arzu eden kişileri hedefliyor. Genesis konseptinde bulunan 32 supaplı Tau serisi V8 motor, Hyundai markası için üst segmentte sunulacak olan kusursuz performansı simgeliyor.

Hyundai Motor Amerika Operasyon Müdürü Steve Wilhite, Genesis ile ilgili şunları söylüyor: “Genesis konsepti, Hyundai’yi performans, tasarım ve donanım açısından yepyeni bir seviyeye çıkaracak. 2008 yılında çok ciddi rakiplerin karşısında satışa sunulacak olan Genesis, şimdiden rekabete her yönüyle hazır”. Ürün Gelişimi ve Stratejik Planlama Başkan Yardımcısı John Krafcik ise, “Genesis konsepti, Hyundai’nin her segmentte en üstün araçları üretme isteğini ortaya koyuyor. Genesis ile tamamiyle yeni hazırlanan ve üstün sürüş dinamikleri sunan bir platform, yüksek performansa sahip bir motor ve oldukça şık ve yenilikçi bir tasarım yaratıldı. Tüm bu özelliklere, Hyundai’nin “yüksek kaliteyi uygun fiyata” alma stratejisi ile oldukça makul ücretler ödeyerek sahip olabileceksiniz” dedi.

Arkadan Çekişli Platform
Genesis konsepti, arkadan çekişli platformu sayesinde sportif bir sürüş karakteri sergiliyor. Genesis, yüzde 53:47 oranındaki ağırlık dağılımıyla büyük bir sedandan beklenenin çok üzerinde yol tutuş ve kontrol sunuyor. Aracın bu üstün yol tutuşuna destek olması amacıyla ESC (Elektronik Stabilite Kontrol) sistemi de standart olarak sunuluyor. ESC sistemi sayesinde yol hızı, direksiyon verileri, gaz ayarı ve yanal ivmelenme gibi birçok faktör ölçülüyor. Mikro işlemci sayesinde araç önden veya arkadan savrulmaya başladığında, ihtiyaç duyulan tekerleklere fren uygulanabiliyor veya motor gücü düşürülerek aracın yol çizgisinde kalması sağlanıyor.

Aracın gövde altındaki kritik bölgelerinde oldukça kuvvetli çelik kullanılarak kendi segmentindeki araçlara göre yüzde 12-14 seviyelerinde daha sağlam bir yapı elde edilmiş ve aynı zamanda da daha hafif olması sağlanmış. Ayrıca bu sayede dünyanın en iyi sürüş dinamiklerine ulaşılıp araç içine yansıyan gürültüler de en aza indirgenmiş.

4.6 Litre Hacimli V8 Motor
Genesis konseptinin yüksek performansının altında yeni geliştirilen 4.6 litrelik hacme sahip Tau serisi V8 motor yatıyor. ZF tarafından geliştirilen altı kademeli SHIFTRONIC yarı otomatik şanzımanla birlikte 300 PS’den daha fazla güç üreten bu motor, yüksek performans isteyenlerin tüm ihtiyaçlarını karşılıyor. Genesis’in bu motorla 6 saniyenin altında 0’dan 100 km/s hıza çıkacağı belirtiliyor. Oldukça esnek bir yapıya sahip olan Tau motor, ilerleyen dönemlerde daha büyük hacimlere sahip versiyonlarla ve yeni teknolojik gelişimlerle üretilebilecek.

Yenilikçi, Gelişmiş ve Sportif Süspansiyon
Genesis’te şu ana kadar dünyadaki en gelişmiş ve en üstün süspansiyon sistemi kullanılıyor. Ön tarafta kullanılan beş kollu süspansiyon, üst ve alt kollarla tekerlekleri şasiye bağlıyor. Bu yapı, dikey bir kavrama mili ekseni yaratarak direksiyon simidine yansıyan darbeleri azaltıyor ve yoldan daha fazla tepki alınmasını sağlıyor. Arka süspansiyondaki beş kollu bağımsız bağlantı, kusursuz bir süspansiyon geometrisi oluşturarak üstün bir sürüş keyfi ve yol tutuş sunuyor. Ayrıca kabin içinden isteğe veya ihtiyaca göre sürüş pozisyonu sürücü tarafından seçilebiliyor ve yol şartlarına göre sürüş ayarlanabiliyor.

Tasarım ve Güvenlik
Genesis’in tasarımı, modern bir sportif sedan otomobilin tüm özelliklerini bünyesinde barındırıyor. Dinamik yürüyen aksamıyla bağlantılı olarak Genesis’te güçlü ve dikkat çekici çizgiler, şık hatlar ve son teknoloji ürünü ayarlanabilir HID teknolojili ön far ve stoplar kullanılıyor. Bununla birlikte sürüşe göre ayarlanabilir hız sabitleyici, ısıtma ve soğutmalı koltuklar, anahtarsız motor çalıştırma, arka görüş kameralı navigasyon sistemi, Bluetooth veri transferi, USB girişi ve Infinity marka gelişmiş müzik sistemi bulunuyor.

Kusursuz tasarımıyla birlikte üstün aktif ve pasif güvenlik ekipmanlarına sahip olan Genesis’te, hem araçtaki yolcuları hem de trafikteki yayaları korumak için en üst seviyede güvenlik sunuluyor. Araçta ESC, çekiş kontrol sistemi, sekiz havayastığı ve aktif koltuk başlıkları gibi birçok donanım standart olarak sunuluyor. Ayrıca araçta dört tekerlekte de Brake Assist (Fren Destek Sistemi) ve EBD (Elektronik Fren Gücü Dağılımı) sistemleri bulunan ABS destekli disk frenler yer alıyor. Ön tekerleklerde tek pistonlu kaliperlere sahip 320 mm çapında diskler, arka tekerleklerde de tek pistonlu 314 mm’lik diskler kullanılıyor.

GENESIS TEKNİK ÖZELLİKLER
Motor: Önde
Çekiş: Arkadan
Motor hacmi: 4627 cc
Silindir adedi: V8, alüminyum silindir başları
Supap adedi: 32, üstten çift egzantrikli, CVVT
Çap x Strok: 92 mm x 87 mm
Maksimum güç: 300 PS’den fazla
Maksimum tork: 400 Nm’den fazla
0-100 km/s hızlanma: 6 saniyenin altında
Maksimum hız: 210 km/s (sınırlandırılmış)
Şanzıman: 6 kademeli ZF SHIFTRONIC
Ön süspansiyon: 5 kollu bağlantı
Arka süspansiyon: 5 kollu bağlantı
Ağırlık dağılımı: 53:47 (ön/arka)
Jantlar: 20 inç (çok kollu)
Ön fren diski çapı: 320 mm
Arka fren diski çapı: 314 mm
Ön iz genişliği: 1575 mm
Arka iz genişliği: 1580 mm
Dingil mesafesi: 2935 mm
Uzunluk: 5005 mm
Genişlik: 1863 mm

Hyundai markası, Türk tüketicisiyle ilk kez 1990 yılında tanıştı. 1997 yılında Hyundai Motor Company ve Kibar Grubu’nun eşit ortaklığıyla kurulan Hyundai Assan İzmit Fabrikası, yıllık 125 bin adetlik üretim kapasitesine sahip. Fabrikada üretilen Accent Era, Starex grubu ve H-100 Panel Van modelleri, başta Avrupa olmak üzere 40’ın üzerinde ülkeye ihraç ediliyor. 2007 Nisan ayında Matrix modelinin üretimine başlanacak ve bu araç tüm dünyaya Türkiye’den ihraç edilecek. Fabrika ve merkez ofis olmak üzere yaklaşık 2000 kişinin çalıştığı Hyundai Assan, yan sanayi ve tedarikçilerle birlikte 10.000 civarında kişiye iş imkanı sunuyor. Hyundai’nin tüm Türkiye’de 79 yetkili satıcısı ve 93 yetkili servisi bulunuyor. 2006 yılında toplam 53.479 adet satış gerçekleştiren Hyundai, elde ettiği yüzde 8.7’lik pay ile toplam pazarda 5’inci sırada bulunuyor. Hyundai, Almanya’da yapılan 2006 Dünya Kupası ile 2014 yılına kadar gerçekleştirilecek tüm FIFA organizasyonlarıyla birlikte UEFA Euro 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın ana sponsorluğunu üstleniyor. Ayrıntılı bilgi için www.hyundai.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

 

Yükseklik:1490 mm

 

İlginizi Çekebilir

Citroen ve MediaMarkt’tan iş birliği

Citroen, MediaMarkt ile yeni bir iş birliği gerçekleştirdi. Bu kapsamda, 0 emisyon değerine sahip, tamamen

%d blogcu bunu beğendi: