Ana Sayfa / HABER / Mazda’dan Cenevre sürprizi: TAKERI

Mazda’dan Cenevre sürprizi: TAKERI

2012 Mazda Takeri Mazda, gelecek ay düzenlenecek olan 2012 Cenevre otomobil fuarında, Mazda’nın eşsiz i-ELOOP rejeneratif fren teknolojisine sahip yeni nesil orta boyutlu bir sedan olan Mazda TAKERI’yi ilk kez görücüye çıkarıyor.

Mazda’nın “KODO – Canlı Hareket” tasarım temasının en yeni uyarlaması olan TAKERI konsepti sedan tarzına yeni bir güç ve cazibe seviyesi kattı. Geçen yıl Cenevre’de tanıtılan dört kapılı dikkat çeken bir spor coupe olan Mazda SHINARI’nin vizyonunu genlerinde taşıyan TAKERI, Mazda’nın yeni nesil CD sedan araçlarının gelecekte nereye yöneleceği konusunda fikir veriyor. TAKERI, büyüleyici dış tasarımının altında i-stop rölantide durdurma sistemine ve altı vitesli SKYACTIVE-Drive otomatik şanzımana sahip olan Mazda’nın yeni yüksek verimli SKYACTIV-D dizel motoruna sahiptir.

TAKERI, Mazda’nın karakteristik Zoom-Zoom performansından ödün vermeden en iyi enerji verimliliğini hedeflemektedir ve i-ELOOP ile donatılan ilk araçtır. “Akıllı Enerji Döngüsü”nün kısaltması olan şirketin ilk rejeneratif fren sistemi, yavaşlama esnasında kinetik enerjiyi elektrik enerjisine dönüştüren ve bu enerjiyi elektrikli bir çift katmanlı kapasitörde depolayan eşsiz bir çözüm kullanır. Üretilen güç, aracın elektrikli bileşenlerini çalıştırmak için kullanılır ve bu sayede motor yükü azalır ve yakıt tasarrufu %10’a kadar artar. Bu durum, Mazda TAKERI’nin performanstan veya konfordan ödün vermeden elde edilen mükemmel yakıt tasarrufuna katkı sağlar.

    

İlginizi Çekebilir

Yeni Nesil Toyota C-HR Hybrid satışa sunuldu

Toyota’nın Sakarya’daki fabrikasında üretilen, yeni Toyota C-HR Hybrid, cesur tarzını ikinci jenerasyonda daha da ileriye

%d blogcu bunu beğendi: