Ana Sayfa / HABER / Renault Scénic yenilendi

Renault Scénic yenilendi

Avrupa’nın bir numaralı kompakt MPV serisi olan Renault Scénic ve Grand Scénic yenilendi.

Scénic ve Grand Scénic Mart 2012’de Türkiye pazarında satışa sunulacak.

Renault Scénic ve Grand Scénic’in 2012 versiyonları, daha geniş bir iç mekân arayışı içindeki sürücüleri güçlü, akıcı, dinamik hatları, aynı zamanda çekici, dinamik bir dış görünüşü ile de beğenisini toplayacak. Yeniden tasarlanan ön kısım hem modern hem de prestijli bir özellik taşırken, Scénic’in yeni arka lambaları ekstra bir dinamik dokunuş sunuyor. LED gündüz farları, krom detaylar (ön kısımda, artı bagaj kapağı şeridi ve yan çıtalar) ile birlikte yeni jant kapağı ve alüminyum alaşımlı jant serisi dikkat çekiyor. Grand Scénic’in daha yatay ön kısım hatları ve tavan barları modelin etkileyici görüntüsüne katkıda bulunuyor. Yeni Scénic ve Grand Scénic, iki yeni renk seçeneği bulunuyor.

2011 Frankfurt Fuarı’nda lansmanları gerçekleştirilen performanslı ve düşük CO2 salımıyla (105g/km) öne çıkan yeni motor seçenekleri Energy dCi 110 ve Energy dCi 130 Yeni Scénic ve Grand Scénic’te tüketiciyle buluşuyor. 2012 ilkbaharından itibaren Yeni Scénic/Grand Scénic ekonomik yepyeni Energy TCe 115 benzinli motor ile pazara sunulacak.

Bu motorlar sayesinde Renault Scénic ve Grand Scénic modelleri, Renault’nun, performanstan ödün vermeksizin kendi sınıfında CO2 salımı açısından Avrupa’nın bir numaralı imalatçısı olma hedefini elde etmesinde önemli bir rol onayacak.

Scénic ve Grand Scénic, sürücünün dikkatine ve gece görüşüne iki kilit fonksiyon sayesinde destek olan Visio System’e sahip olan ilk Renault modelleri: şerit ayrılma uyarı sistemi (bir kamera sayesinde sürücünün şeritten ayrılıp ayrılmadığı belirleniyor ve sesli bir sinyal ile uyarı veriliyor) ile birlikte otomatik bir far fonksiyonu (aynı kamera, yakındaki araçların ışıklarını ve/veya sokak aydınlatmalarını otomatik olarak belirliyor ve kısa fardan uzun fara, ya da tam tersi, geçiş yapıyor).

 

Standart ekipman olarak sunulan bir dizi yeni özellik sayesinde sürüş ve seyahat konforu daha da geliştirilmiştir. Yokuşta çalıştırma yardımcısı dik yokuşlarda aracı kaldırırken geriye kaymasını engellemektedir. Otoyol modu göstergeleri ise sürücü şerit değiştirmek üzereyken sinyal kolu itildikten sonra üç kez yanıp sönerek diğer motorlu araç kullanıcılarını uyarmaktadır.

Scénic ve Grand Scénic 2009 sonunda mevcut versiyonun lanse edilmesinden bu yana 400bin adetten fazla satış rakamıyla Avrupa’da kendi segmentlerinin zirvesinde yer alıyor. 1996 yılında lanse edilmesinden bu yana 3.9 milyon adet Scénic satışı gerçekleştirildi.

İlginizi Çekebilir

Citroen ve MediaMarkt’tan iş birliği

Citroen, MediaMarkt ile yeni bir iş birliği gerçekleştirdi. Bu kapsamda, 0 emisyon değerine sahip, tamamen

%d blogcu bunu beğendi: