Ana Sayfa / HABER / Subaru’nun Crossover yorumu: XV

Subaru’nun Crossover yorumu: XV

yeni Subaru XV crossoverCrossover segmentinde, sürekli dört çeker özelliğini, 1600 santimetreküplük benzinli motor ve otomatik şanzıman ile birlikte sunan ilk model olan Subaru XV, rakiplarinin korkulu rüyası olacak!

Subaru XV, rakiplerinin büyük çoğunlukla iki çekerli olduğu Crossover kategorisinde standart simetrik dört çeker özelliği ile büyük bir boşluğu dolduruyor. Subaru XV’de konfor ve geniş kabin tasarımı kompakt ve hafif gövde yapısı ile harmanlanmış. XV, Subaru’nun gelecek nesil motorları ve yenilenen şanzımanı ile mükemmel manevra kabiliyeti sayesinde üstün sürüş performansı ve yakıt verimliliği sunuyor. 1.6 motor, otomatik şanzıman ve sürekli dört çeker özelliklerini bir arada sunan piyasadaki tek araç olan yeni XV, Subaru’nun stratejik modeli olarak tanımlanıyor.

yeni Subaru XVXV, işlevselliğini ön plana çıkararak şık ve akıcı çizgilerini yüksek gövde ile bir araya getiren yeni bir tasarıma sahip. Ön kısımda tercih edilen altıgen ızgara ve atmaca gözünü andıran farlar Subaru araçlarının “kardeşliğini” ön plana çıkarıyor. Yeni tasarıma sahip alüminyum jantlar ve biçimli hatlara sahip yan kaplama XV’ye sportif ve çekici bir görünüm kazandırıyor. Ön ve arka tamponların köşeleri aracın aerodinamik performansını artıran ve böylece yakıt tasarrufuna katkı sağlayan özel bir tasarıma sahip. XV’nin bagaj bölmesinde yedek lastik olmamasına rağmen zeminin yüksek tasarlanması yüklemeyi kolaylaştırırken, hacminden çalmış; 380 lt.

XV’nin kabini kaliteli malzemeler ve iyi bir işçilik sunuyor. Ancak kullanmış olduğum modeldeki koyu renkli iç tasarım, aracı daha sıradan hale getirmiş. Üstelik deri, metal malzemelerden oluşmasına rağmen!

Yeni Subaru’nun sürücü koltuğu standart olarak altı yönde ayarlanabilme özelliğine sahip. Diğer koltuklar da yolcuların konforlu bir yolculuk yapmasını sağlamak üzere yeniden tasarlanmış. Ayrıca koltuklar, daha fazla bagaj hacmi için; kolayca katlanabiliniyor.

yeni 2012 Subaru XVYumuşak dokunuşlu ön konsol, bilgi ve eğlence ekranlarına ev sahipliği yapıyor. Ayrıca elinizin altında olmasını isteğiniz her şey için de kapalı/ kapaksız bölmeleri barındırıyor. Sürücüye görsel bildirim sunmak üzere tasarlanan “Çok fonksiyonlu gösterge” MFD, hem standart hem de 4.3 inç’lik renkli lcd ekranla beraber çalışıyor. MFD yakıt verimliliği bilgilerinden çok daha fazlası gösterge panelinde sunuluyor. Eco-sürüş göstergesi, Eco- gösterge ve Eco-değer ekranları gibi altı farklı fonksiyon sürücüye yakıt tasarrufunu artırma konusunda yardımcı oluyor.

MFD, müzik sistemi ve hız sabitleme sisteminin kontrol edilmesini sağlayan düğmelerin bulunduğu deri kaplama direksiyon simidi iç mekana ayrı bir hava katıyor. XV’nin tüm versiyonlarında standart olarak 2-DIN müzik sistemi: 1 CD çalar ve 6 hoparlör kullanılıyor. Akustik koşullara uygun gelişmiş ses kalitesi ve ince ayar imkanı sunan bu ses sitemi aynı zamanda kapılardan kaynaklanan titreşim ve yankıyı da azaltma özelliğine sahip. XV’ye özel ayarlanmış olan hoparlörler sayesinde sürücü ve yolcular etraflarını saran yüksek kaliteli müziğin keyfini çıkartabiliyor.

New Subaru XV, yeni Subaru XVSubaru XV’de kullanılan 1.6 litrelik motor tamamen yeni bir tasarım. Karşılıklı yatay olarak yerleştirilmiş motorun bilinen faydalarına sahip olmanın yanı sıra bu motor, yakıt verimliliği ve egzoz performansı açısından daha da geliştirilmiş. Yeni Lineartronic (CVT) şanzımanla birlikte yeni geliştirilen “Otomatik Çalıştırma Sistemi” kullanılması yakıt verimliliğini artırıyor. (Avrupa için geliştirilen ve olumlu tepkiler alan 2.0 litrelik Subaru Boxer Dizel motor artık XV serisinde de kullanılıyor. )

yeni Subaru XV, new Subaru XVTrafikteki beklemelerde aracın motorun otomatik olarak durduran sistem bu araçta da var. Ancak bir farkla; fikir değişikliği kontrolü. Bu fonksiyon motorun durdurulduktan sadece 0.2 saniye sonra sorunsuz bir şekilde yeniden çalıştırılabilmesini sağlıyor. Subaru’nun yeni sisteminde marş motorunda tandem solenoidler bulunuyor. Bu solenoidler araç trafik ışığında beklerken motor otomatik olarak durdurulduğunda marş motorunun hızlı bir şekilde tepki vermesine olanak sağlıyor. Bu sistem sayesinde aracın durdurulması ve çalıştırılması arsında geçen süre önemli ölçüde azaltılarak araç hızlı bir şekilde çalıştırılıyor. Özellikle fikir değişikliği süresi yaklaşık olarak 0.2 saniyeye indirilmiş.

New Subaru XV, yeni Subaru XVXV’de standart olarak VDC (Araç Dinamikleri Kontrolü) sistemine yer verilmiş. Müdahale zamanlaması ideal düzeye getirilen sisteme, fren destek fonksiyonu da ilave edilmiş.

Ve fiyat. Comfort donanım paketine sahip düz vitesli XV 70 bin 800 TL, CVT şanzımanlı Comfort donanım paketli XV ise 74 bin 800 TL, Elegance versiyonu 78 bin 900 TL, Premium versiyonu ise 92 bin 200 TL’den başlayan fiyatlara sahip.

TEKNİK ÖZELLİKLER:

Yatay yerleşimli, 4 Silindirli, 4 zamanlı, Benzinli motor. 1600cc, Maksimum güç: 114 HP (5,600 1/rpm), Maksimum tork: 150 Nm (4,000 1/rpm), CVT şanzıman, Maximum hız: 175 km/h, 0 -100 km/h hızlanma:  13,8 sn, Yakıt tüketimi (ortalama): 6,3 lt/100km, Emisyon (ortalama): 146 g/km, Lastikler 225/55R17, Boy x en x yükseklik: 4450 x  1780 x 1570 mm, Dingil mesafesi 2635 mm, Boş Ağrılık: 1405 kg, Bagaj Kapasitesi: 380 – 1270 lt, Yakıt Tankı: 60 lt

New Subaru XV, yeni Subaru XV

İlginizi Çekebilir

Citroen ve MediaMarkt’tan iş birliği

Citroen, MediaMarkt ile yeni bir iş birliği gerçekleştirdi. Bu kapsamda, 0 emisyon değerine sahip, tamamen

%d blogcu bunu beğendi: