Ana Sayfa / HABER / Turbo Mazda CX-9

Turbo Mazda CX-9

2016-mazda-cx-9 Mazda Los Angeles Auto Show’daki standında yeni bir motor ve model tanıttı. İlk turboşarjlı SKYACTIV-G benzinli motor olan SKYACTIV-G 2.5T, 2016 baharda Kuzey Amerika’da satışa çıkacak SUV modeli yeni Mazda CX-9 ile birlikte tanıtıldı.

Kuzey Amerika versiyonunda 250 HP  ve 420Nm performansına sahip SKYACTIV-G 2.5T, Mazda’nın ürün gamındaki en güçlü motor olma özelliğini taşıyor. Mazda CX-6 ve Mazda6’daki atmosferik SKYACTIV-G 2.5’i temel alan yeni turboşarjlı, doğrudan enjeksiyonlu motor, özellikle düşük ve orta devir aralığında daha güçlü doğrusal hızlanma sağlıyor.

Öne çıkan özellikler arasında, dünyada egzoz titreşimini motor hızına göre ayarlayarak türbin performansını maksimize eden ilk turboşarj olan Mazda Dinamik Basınç Turbo yer alıyor. Aynı zamanda soğutmalı egzost gazı “re-sirkülasyon” sistemi (EGR) motorun ideal hava-yakıt oranını korumasını mümkün kılarak yakıtın yanması için gerekli doğru oksijen miktarını, daha geniş bir motor çıkış gücü üzerinden sağlıyor.

Bu motor başlangıçta Mazda CX-9’un arkasındaki güç olacak. Öncelikle Kuzey Amerika piyasası için geliştirilen aile dostu SUV, üç sıra koltukta yedi kişilik oturma düzeni sunan ferah ve konforlu iç tasarımıyla sınıf atlıyor. Dış tasarımda ise şirketin ödüllü “KODO – Hareketin Ruhu” tasarım felsefesinin son halini yansıtıyor.

Yeni CX-9 ayrıca Mazda’nın gelişmiş i-ACTIVSENSE güvenlik sistemleri ve şirketin akıllı dört çeker sistemi olarak adlandırdığı i-ACTIV AWD ile birlikte sunulacak. Mazda CX-9 SKYACTIV-G 2.5T, Avrupa’da satışa sunulmayacak!

 

İlginizi Çekebilir

Yeni Nesil Toyota C-HR Hybrid satışa sunuldu

Toyota’nın Sakarya’daki fabrikasında üretilen, yeni Toyota C-HR Hybrid, cesur tarzını ikinci jenerasyonda daha da ileriye

%d blogcu bunu beğendi: