Ana Sayfa / HABER / Volvo Adventure Proje Yarışması

Volvo Adventure Proje Yarışması

Volvo Adventure’07

Gençler ‘Volvo Adventure Çevre Projesi Yarışması’nda çevreyi korumak için 4. kez yarıştı

Gençleri çevre konusunda bilinçlendirmek ve faaliyete geçirmek amacıyla düzenlenen “Volvo Adventure Proje Yarışması”nın Türkiye finalistleri belli oldu. Birinciliği elde eden Özel Sanko Okulları’nın “Rumkale Artık Yalnız Değil” projesi, Rumkale’nin tarihi ve kültürel mimarisine sahip çıkıyor

Volvo’nun gençler arasında çevre bilincini yaygınlaştırmak ve geliştirmek amacıyla Birlemiş Milletler (BM) Çevre Programı işbirliğiyle dünya genelinde düzenlediği “Uluslararası Volvo Adventure Çevre Projesi Yarışması”nın Türkiye ayağının finalistleri Swiss Otel’de gerçekleştirilen törenle duyuruldu.

184 proje ile dünyada Volvo Adventure’a en yüksek başvuru sayısını yakalayan Türkiye tüm yarışma genelinde geçen sene de olduğu gibi bir rekora daha imza attı. Yarışmaya Gaziantep’ten katılan Özel Sanko Okulları, “Rumkale Artık Yalnız Değil” projesi ile Türkiye birincisi seçildi. Özel Sanko Okulları, Mayıs ayında İsveç’in Göteborg kentinde düzenlenecek olan uluslararası finalde Türkiye’yi temsil edecek.

Finalistlerin Uluslararası Volvo Jürisi tarafından belirlendiği yarışmada “Daha iyi bir yaşam için Güneş Enerjisi” adlı projesi ile Özel Koç Lisesi ikincilik, “Geri Dönüşüm” adlı projesiyle Yeşilköy 2001 Koleji ise üçüncülük ödülüne hak kazandılar.

“Rumkale Artık Yalnız Değil”

Özel Sanko Okulları öğrencileri, 2004 yılından bu yana sürdürdükleri “Rumkale Artık Yalnız Değil” başlıklı projeleri ile kamuoyunun dikkatini çekmeyi, unutulmaya yüz tutmuş çok değerli bir kültür kenti Rumkale’nin kültür mirasının korunmasını ve turistik bir kente dönüşmesini hedeflediler. Gerçekleştirdikleri çalışmalarla bugün hedeflerinin büyük bir bölümüne ulaşan öğrenciler, Rumkale’nin koruma altına alınmasını sağladılar.

Rumkale’nin tamamıyla kaderine terk edilmiş halinden etkilenen Özel Sanko Okulları öğrencileri, yürüttükleri projeler ile Rumkale’yi turistlerin ziyaret ettiği bir kültür merkezine dönüştürdüler. Çalışmalarına Rumkale’nin tarihi mirasını koruyarak başlayan öğrenciler, farklı kurum ve kuruluşların da desteğini alarak çevreyi ağaçlandırdılar ve ulaşım sorununu çözdüler. Öğrenciler bu çalışmaların yanı sıra, Rumkale’deki öğrenciler için kitap ve giysi toplama kampanyalarını yürüttüler.

Birincilik ödülü 10 bin ABD Doları

Volvo Adventure Proje Yarışması’nda ülkelerinin birincileri olan ekipler, projelerini 12-17 Mayıs tarihinde İsveç’te düzenlenecek uluslararası finalde sunacak. Finalde dereceye girecek projelerin ekiplerini ise çeşitli armağanlar bekliyor. Birinci olan ekibin 10 bin ABD Doları, ikincinin 6 bin ABD Doları, üçüncünün ise 4 bin ABD Doları ile ödüllendirileceği finalde, dereceye giren projeler ayrıca, Volvo Adventure web sitesinde yayınlanarak tüm dünyaya duyurulacak.

Geçtiğimiz yıl Volvo Adventure’a Türkiye’den 150 tane proje başvurmuş ve VKV Özel Koç Lisesi, “Eğitim İçin Geri Dönüşebilen Kutular” konulu projesiyle Türkiye’yi uluslararası arenada temsil etmişti. Götebörg’daki finalde ülkemizi başarıyla temsil eden Koç Lisesi takımı, dünya birincisi olarak hem gururumuz olmuş hem de 10 bin ABD Doları para ödülü almaya hak kazanmıştı.

İlginizi Çekebilir

Citroen ve MediaMarkt’tan iş birliği

Citroen, MediaMarkt ile yeni bir iş birliği gerçekleştirdi. Bu kapsamda, 0 emisyon değerine sahip, tamamen

%d blogcu bunu beğendi: