Ana Sayfa / HABER / Clio’da direksiyondan kumandalı otomatik vites

Clio’da direksiyondan kumandalı otomatik vites

Renault Clio 3.jpg

Türkiye’de üretilen ve pazara sunulduğu günden itibaren 8.500 adetten fazla satış rakamına ulaşan Clio’da Formula 1 teknolojisi standart olarak sunuluyor. 2 yıldır üstüste Dünya Şampiyonluğu ünvanını kazanan Renault F1 Team tarafından geliştirilen ve F1 araçlarında kullanılan direksiyondan kumandalı otomatik vites Clio’ya uyarlandı. Ürün gamına yeni teknolojileri katmaya devam eden Clio, özellikle gençlerin yoğun ilgisini çekiyor.

Daha büyük ve daha geniş oturma alanı sunan Clio, dinamik yol tutuşu ve yüksek konfor seviyesi ile sürüş keyfine öncelik veriyor; aynı zamanda Euro NCAP çarpışma testlerinden aldığı en yüksek not olan “5 yıldız” ile Renault’nun güvenlik alanındaki öncülüğünün yeni bir kanıtını oluşturuyor. Türkiye’de üretilen Clio, geniş iç mekanıyla dikkat çekiyor. Kendi sınıfına özgü kompakt boyutlarıyla, her alanda üst segmentte görmeye alıştığımız donanım ve standartlar sunuyor.

Dynamique ekipman seviyesi

Clio 1.6 16v direksiyondan kumandalı otomatik vites modeli Dynamique ekipman seviyesi ile sunuluyor. Araçta güvenlik konusunda ABS+EBV ile acil fren destek sistemi (AFU), çift seviyeli sürücü ve yolcu hava yastıkları, yan hava yastıkları, perde hava yastıkları, yükseklik ayarlı aktif ön gergili ve kuvvet kontrol sistemli ön emniyet kemerleri, yükseklik ayarlı ön koltuk başlıkları, 3 noktalı arka emniyet kemerleri bulunuyor.

Konfor açısından klima, 4×15 W radyo-CD MP3, elektrikli dış dikiz aynaları, yol bilgisayarı, yükseklik ayarlı direksiyon ve sürücü koltuğu yükseklik ayarı standart olarak sunuluyor.

Estetik açısından ise standart olarak sunulan gövde rengi tampon ve yan aynaların yanı sıra sis farları, ilave viraj farları, nikelajlı dış kapı kolları ve alüminyum alaşımlı janttan oluşan Konfor Paketi opsiyonel olarak sunuluyor. Opsiyonel olarak sunulan Teknoloji Paketi de otomatik klima, yağmur sensörü ve otomatik yanan farlar ve sis farlarından oluşuyor. Opsiyon paketlerine ek olarak açılır tavan serbest opsiyon olarak sunuluyor.

Sürüş keyfi ön planda

Clio’nun dinamik nitelikleri sürüş keyfi alanında sınıfının zirvesinde yer almasını sağlıyor. Süspansiyonu ve yürüyen aksamı çok yüksek yol tutuşu/konfor düzeyi sağlıyor. 112 bg gücünde 1.6 16v motor 4.250 dev/dk’da 151 Nm tork üretiyor. 100 km’de karma parkurda yakıt tüketimi 7,5 litre.

1.2 16v 75 bg, 1.4 16v 98 bg, 1.6 16v 112 bg,1.5 dCi 65 bg ve 80 bg olmak üzere 5 farklı motor seçeneği ile sunulan Clio ürün gamı benzersiz bir kullanım keyfi sunuyor. Motor seçenekleri ile ilgili olarak dengeli satış rakamlarına sahip olan Clio satışlarının yaklaşık %50’sini dizel motor satışları oluşturuyor.

081.jpg

İlginizi Çekebilir

Yeni Nesil Toyota C-HR Hybrid satışa sunuldu

Toyota’nın Sakarya’daki fabrikasında üretilen, yeni Toyota C-HR Hybrid, cesur tarzını ikinci jenerasyonda daha da ileriye

%d blogcu bunu beğendi: