Ana Sayfa / HABER / Fransız Zarafeti; Citroen DS5

Fransız Zarafeti; Citroen DS5

 Türkiye lansmanı Kalem adasında gerçekleştirilen yeni DS5, Citroen tutkunu olsun olmasın herkesin aklını karıştıracak.

Citroen markasının teknolojik ve estetik olarak zirve modellerini buluşturan DS ailesi son ürünü DS5 81 bin 400 Liralık fiyatıyla satışa çıkıyor. Güçlü yapısının, farklı bir tasarımın yanı sıra sıradışı çizgileri sunan Citroën DS5, tüm yolculuklarınız için  5 yıldızlı bir keyif vaat ediyor.

Tasarlanırken, konsept otomobil C-Sportlounge ve GT ruhundan ilham alınan ve her yönüyle şaşırtan hatlara sahip olan Citroën DS5, spor stationwagon görünümlü bir siluete sahip.  İşte bu nedenle, DS5 daha ilk bakışta içindeki farklılık ve dinamizm hakkında ipuçları veriyor.

Krom kaplı geniş ön yüzü ve LED eklenmiş farları ile altı çizilmiş keskin bakışıyla DS serisine ait olduğunu belli ediyor. Profilden ise, Citroën DS5 kendi kişiliğini dışa vuruyor. Silueti aynı anda hem dinamizmini hem de kabinin içerisinde sunduğu üstün özelliklerini hissettiriyor.

Yüksek konumu ve estetik hatları, bakışları aracın üzerine kilitliyor. Farların ucundan ön camlara doğru sivrilerek giden krom kaplı kılıç formu Citroën DS5’in dış tasarımına atılmış bir imza niteliğini taşıyor.

453 santimetrelik uzunluğu, 185 santimetrelik genişliği ve 151 santimetrelik yüksekliğiyle seçkin bir siluete , heybetli ama bir o kadar da kompakt bir yapıya sahip Citroën DS 5. Sürücüsüne  güvenle geri manevra imkanı sunan; geri görüş kamerası, park yeri uygunluğunu hesaplayan özel ekran ve dönüşlerde devreye giren statik kavşak aydınlatmalı sis lambaları ile dikkat çekiyor.

Hybrid 4 teknolojisiyle donatılmış ilk Citroen olma özelliğine de sahip bu özel modelde,  ikisi  dizel Euro-V motor olmak üzere toplam dört motor seçeneği  mevcut. Karbondioksit emisyonlarını %15’e kadar azaltan yeni nesil dizel motor e-HDi 112,  hoş ve güvenli bir sürüş için dikkat çekici performanslar sergileyen HDi 160’ın yanı sıra THP 155 ve THP 200 olmak üzere  direkt enjeksiyonlu, turbo kompresörlü iki de benzinli Euro-V motor kullanılıyor.

Çok geniş iz mesafesi ile yola sıkıca oturan lastikler ve çift egzoz borusuyla tamamlanan arka görünümü, Citroën DS5’in kişiliğini daha da güçlendiriyor.

Citroën DS5, ön tampondaki geniş hava girişleriyle hem daha agresif bir görümüne sahip olurken diğer yandan motor ve lastiklere yönlendirilen hava akışıyla daha fonksiyonel soğutma sağlanmış. Tek bir parça olarak tasarlanmış arka bölüm, içerisinde aerodinamik unsurlar barındırıyor. Tampon altına yerleştirilmiş egzost çıkışları sportif görünüme katkı sağlıyor.

Citroën DS5, adeta bir uçaktan esinlenilerek yaratılmış ve dış tasarımının çağrıştırdıklarıyla uyum içerisinde olan, tamamen kendine özgü iç tasarımıyla farkını ortaya koyuyor.  Tavan bu bölümün en çarpıcı öğesi olarak karşımıza çıkıyor. Citroën DS5 dünyasına uyarlanarak yeniden yorumlanan kokpit tavanında, üç bölmeli cam tavan bulunuyor ve böylelikle gündüzleri olduğu kadar geceleri de sürücü ve yolcular için benzersiz bir ortam oluşuyor.

İç mekan yapısıyla bütünleşen; özel tasarım direksiyon; sürücüye yönelik bilgi göstergeleri; geniş orta konsol ve konsolda, kolun doğrudan ulaşabileceği mesafede yer alan küçük vites kolu sürücü odaklı kokpit tasarımının diğer unsurları. Dışarıdan bir coupe otomobil duruşu sergileyen, ancak içerisinde geniş görüş açısı ve yolu yukarıdan gören koltuk yapısıyla, Citroën DS5 farklı bir deneyim yaşatıyor.

DS5 fark yaratan özellikleri ile göz dolduruyor. DS 5’e özel Head – Up Display ekranı sürücünün gözlerini yoldan ayırmadan aracın kontrolünü en etkin şekilde elinde tutmasına yardımcı oluyor. Aracın hızını, hız sabitleyici bilgilerini ve yaklaşan mesafe ölçümlerine göre navigasyon uyarı oklarının takibini ekrandan takip etmek mümkün. Anahtarsız çalıştırma ve direksiyondan vites değişimi yapılabilmesi ile DS 5’in sunduğu diğer konfor öğeleri.

Basmalı ve çevirmeli butonlarla donatılmış, alt ve tavan bölümü, havacılık endüstrisini çağrıştırıyor. İki orta konsol kullanımı ile de ana kumanda butonları sürücü ekseninde toplanmış oluyor.

Ve motor

1.6 benzinli THP 156 HP  ve 1.6 dizel e- HDi 112 HP motorlar ile donatılmış olan DS 5, DSport versiyonu ile Türkiye’de satışa sunuluyor. Benzinli versiyon THP 156 HP 81 Bin 400 TL fiyatla satışa sunulurken, dizel versiyon e-HDi 110 HP’ye  84 Bin 900 TL’ye sahip olunabiliyor. DS 5 zengin standart donanımlarına ek olarak; arka görüş kamerası ve navigasyon sistemi ile donatılmış Teknoloji paketi ,  Bi Xenon farlar ve şerit takip uyarı sistemine sahip Executive Paketi gibi opsiyonlarla da satın alınabilecek. DS 5 opsiyonları arasında elektrikli, hafızalı, ısıtmalı ve masaj özelliğine sahip deri koltuklar da bulunuyor.

İlginizi Çekebilir

Yeni Nesil Toyota C-HR Hybrid satışa sunuldu

Toyota’nın Sakarya’daki fabrikasında üretilen, yeni Toyota C-HR Hybrid, cesur tarzını ikinci jenerasyonda daha da ileriye

%d blogcu bunu beğendi: