Ana Sayfa / HABER / Gladyatörler ödüllerini aldı

Gladyatörler ödüllerini aldı

Otomotiv Distribütörleri Derneği’nin (ODD) organize ettiği ODD Satış ve İletişim Ödülleri’nin yedincisi 5 Ocakta sahiplerini buldu.


İletişim Ödülleri kategorisinde halka açık kategorilerde adaylar, “Yılın TV Uygulaması”, “Yılın Gazete Uygulaması”, “Yılın Radyo Uygulaması”, “Yılın Dergi Uygulaması”, “Yılın Dijital ve Sosyal Medya Uygulaması” ve “Yılın Outdoor Uygulaması” www.oddgladyator.com sitesi üzerinden verilen 60 bin’i aşkın oy ile ilk 5 belirlendi.

2017-ODD-Gladiator-award-Ford
Halk oylaması ile ilk beşe kalan projeler ve halk oylamasına açık olmayan “Yılın Sosyal Sorumluluk Projesi”, “Yılın PR/Etkinlik Uygulaması” ve “Yılın Entegre İletişim Kampanyası” kategorilerinde yer alan tüm aday çalışmalar jüri üyeleri tarafından değerlendirilerek, gecede canlı oylandı.
Bu ödüllerin yanı sıra gecede “Jüri Özel Ödülü”nü Toyota ‘C-HR Her Görüşte Aşk’ ve Vodafone tarafından belirlenen “Yılın En Dijital Markası” Ödülü de KIA aldı.
“Satış Ödülleri” ODD veri tabanına işlenen yıllık satış adetleri sonuçlarına göre belirlendi. Ford “En Çok Satılan Hafif Ticari Araç Markası”, Ford Tourneo Courier “En Çok Satılan Hafif Ticari Araç Modeli”, Nissan “En Hızlı Büyüyen Hafif Ticari Araç Markası”, Renault “En Çok Satılan Otomobil Markası”, Fiat Egea “En Çok Satılan Otomobil Modeli”, Suzuki “En Hızlı Büyüyen Otomobil Markası” ve Volkswagen “En Çok Satılan Marka (Otomobil+Hafif Ticari Araç)” olarak ödüllerini aldı.

2017-ODD-Gladiator-award-Nissan
ODD üyesi markaların iletişim kategorilerine katılımları çok yoğundu. En büyük ilgi 10 aday çalışma ile TV Uygulaması kategorisinde olurken, Entegre İletişim kategorisi de 9 çalışma ile ardından en çok başvuru alan kategori oldu.
“Yılın Basın Lansmanı” ödülünü her yıl olduğu gibi bu yıl da otomotiv basınının temsilcileri belirledi. Basın mensupları, 2016 Yılı içerisinde gerçekleştirilen lansmanlar arasında Basın Lansmanı ödülünü Peugeot’ya 3008 lansmanına verdi.
Gecede tüm kategorilerde ödül alan firmalar, ödüllere paralel olarak hazırlanan ve ODD tarafından onaylanan logoların bir yıllık kullanım hakkına da sahip oldu.
Otomotiv Distribütörleri Derneği tarafından aylık olarak hazırlanan, otomotiv sektörünün yakından takip ettiği ve heyecanla beklediği 2016 otomotiv sektörü pazar rakamları da aynı gecede açıklandı. Buna göre 2016 yılında otomobil ve hafif ticari araç pazarı, bir önceki yıla göre yüzde 1,62 büyüyerek 983 bin 720 adetlik bir sonuçla tamamlandı. Bunun 756 bin 938 adedini (% 4.32 artışla) otomobil, 226 bin 782 adedini ise (%6.45 düşüşle) hafif ticari araç satışları oluşturdu. Henüz resmi olmamakla birlikte yaklaşık 25 bin adetlik ağır vasıta satışı da eklendiğinde toplam otomotiv pazarının yine 1 milyon adedi aştığı görülüyor.

2017-ODD-Gladiator-award-Mercedes-Benz
Türk otomotiv sektörünün temsilcilerini buluşturan ODD Satış ve İletişim Ödülleri, 2016 Gladyatörleri’nin bu yılki destekçileri arasında; Bridgestone, sahibinden.com, Castrol, BP, Vodafone, Koçfinans BASF, zipcar, TEB, Aksigorta ve GEFCO yer aldı.
Gladyatör Ödülleri’nin yedinci yılında da Fügen Toksü başkanlığında, iletişim ve pazarlama alanında uzman akademisyenlerden oluşan tecrübeli jürinin profesyonel değerlendirmesiyle sonuçlar belirlendi. (Jüri Üyeleri: Fügen Toksü, Prof. Dr. Suat Gezgin, Prof. Dr. İbrahim Kırcova, Dr. Cüneyt Evirgen, İsmail Hakkı Polat, Ahmet Akın, Emine Pura, Zehra Öney, Melda Barkın, Neslihan Olcay, Korhan Korel, Boğaç Göncü, Aslı Yetkin Karagül, Onur Gargılı, Alp Refik, )
Gecede konuşma yapan ODD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bayraktar, otomotiv sektörünün geleneksel organizasyonlarından biri haline gelen Gladyatör Ödülleri’nin yedincisini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek sektörün, ‘ekonominin lokomotifi’ unvanını nasıl hak ettiğine dikkat çekti ve şunları söyledi:
“2016 yılında yaratılan iç pazar, ana ve yan sanayinin başardığı üretim ve ihracat, bunların da ötesinde tüm sektörün ana oyuncuları ve bağlı sektörleriyle yarattığı bütünsel istihdam, otomotiv sektörünün ekonominin lokomotifi unvanının en büyük kanıtı. Sektör mütevazı adetlerden, 1 milyona yakın, artık sürdürülebilir diyebileceğimiz bir piyasa seviyesine ulaştı. Ülkemizin en fazla ihracat yapan sektörü konumunda ve Türkiye ihracatının yüzde 16’sını gerçekleştiriyor. Gayrisafi yurtiçi milli hasılaya yaklaşık yüzde 5 oranında katkıda bulunuyor. 2015 yılında gerçekleşen büyümenin neredeyse yarısı otomotiv sektöründen gelmişti. 2016’nın da benzer seviyede olacağını düşünüyorum. Sektörün 2016 yılı dış ticaret fazlası ise 2 milyar dolar civarında.”
Sadece sektör olarak değil ülke olarak zor zamanlardan geçildiğini söyleyen Mustafa Bayraktar konuşmasına şöyle devam etti:
“İçeride ve dışarıda yaşanan gelişmelerden en fazla etkilenen sektörlerin başında yer alıyoruz. 2016’da her ay farklı gelişmelerle karşı karşıya kaldık. Son çeyrekte gelen ÖTV artışı ise maalesef sektörde talebin yavaşlama eğiliminde olduğu bir zamanda, stokların en yüksek olduğu dönemde bizi yakaladı. 2017, tahminlerimize göre kolay bir yıl olmayacak ama ekonomimizin büyümeye devam edeceğine inanıyorum.“

2017-ODD-Gladiator-award-night

2016 İletişim Ödülleri
Yılın Televizyon Uygulaması: Volkswagen ‘Benzersiz Özelliklerle Dolu Bir Aile’
Yılın Gazete Uygulaması: Jeep ‘AVM’den Kaçış’
Yılın Radyo Uygulaması: Ford ‘Otomatik Park Sistemi: Park Etmek Aya İnmeye Benzemesin’
Yılın Dergi Uygulaması: Ford ‘Kör Nokta Uyarı Sistemi: Gör(M)üyorum’
Yılın Dijital ve Sosyal Medya Uygulaması: Mercedes-Benz ‘Sprinter Yollara Destan’
Yılın Outdoor Uygulaması: Porsche ‘Before Sunset’
Yılın PR/Etkinlik Uygulaması: BMW ‘Yeni BMW 7 Serisi Kapalı Oda Etkinliği’
Yılın Sosyal Sorumluluk Projesi: Fiat “Engelsiz Hareket”
Yılın Entegre İletişim Kampanyası: Nissan ‘Navara Lansman İletişimi’
Yılın Basın Lansmanı: ‘Peugeot 3008’
Yılın En Dijital Markası (Vodafone): KIA
Yılın Jüri Özel Ödülü: Toyota ‘C-HR Her Görüşte Aşk’

2016 SATIŞ ÖDÜLLERİ
En Hızlı Büyüyen Hafif Ticari Araç Markası: Nissan
En Çok Satılan Hafif Ticari Araç Modeli: Ford Tourneo Courier
En Çok Satılan Hafif Ticari Araç Markası: Ford
En Hızlı Büyüyen Otomobil Markası: Suzuki
En Çok Satılan Otomobil Modeli: Fiat Egea
En Çok Satılan Otomobil Markası: Renault
En Çok Satılan Otomobil ve Hafif Ticari Araç Markası: Volkswagen

İlginizi Çekebilir

Citroen ve MediaMarkt’tan iş birliği

Citroen, MediaMarkt ile yeni bir iş birliği gerçekleştirdi. Bu kapsamda, 0 emisyon değerine sahip, tamamen

%d blogcu bunu beğendi: