Ana Sayfa / HABER / Hyundai 2017 i20 Coupe WRC

Hyundai 2017 i20 Coupe WRC

Hyundai, 2017 FIA Dünya Ralli Şampiyonası’nda kullanacağı, FIA’nın yeni yönetmeliklerine göre ürettiği i20 Coupe WRC yarış otomobilini, İtalya Monza’da yapılan özel bir etkinlikte tanıttı.

Hyundai i20 Coupe WRC Yeni sezonda artık üç kapılı gövdeyle yarışacak olan Hyundai Motorsport Takımı’nda Thierry Neuville, Hayden Paddon ve Dani Sordo görev almaya devam edecek.
WRC vurgusunu daha da ileriye taşımak için geliştirilen otomobil, eskisinden çok daha agresif bir görünüme sahip. Aynı zamanda hızla gelişen yarış teknolojileriyle dinamizmi artan araç, önceki nesle göre daha sportif bir yapıda. Genel değişiklikler, aerodinami ve yol tutuşun geliştirilmesine odaklanmış olsa da turbo motorun gücü 300’den 380 beygire çıkarıldı. Buna karşılık otomobilin toplam ağırlığı azaltıldı.

Hyundai i20 Coupe WRC Team
2016 Dünya Ralli Şampiyonası’nda sezonu iki galibiyetle kapatan Hyundai Motorsport Takımı, aynı zamanda 10 kez podyuma çıkmayı başardı ve sezonu ikinci sırada tamamladı. Önümüzdeki sezon başarılarını artırarak daha da üst sıralara çıkmayı hedefleyen Hyundai, yeni otomobilden oldukça umutlu.

Hyundai i20 Coupe WRC
Hyundai Motorsport Teknik Patronu Michel Nandan, yeni otomobille ilgili olarak, “Motorsporları adına yeni yönetmeliklerle ve değişikliklerle beraber yepyeni bir çağ başlıyor. Hepimiz yeni sezon ve değişen kurallar için son derece heyecanlıyız. Son üç sezonda öğrendiğimiz ve deneyimlediğimiz tüm bilgi birikimini göstermenin şimdi tam zamanı. Tüm takımlar sıfırdan başlıyor ve bu nedenle herkes eşit durumda. Bizler de Hyundai ailesi olarak, i20 Coupe WRC’nin şampiyonadaki en etkili silah olacağına eminiz” dedi.
Hyundai Motorsport, 2017 sezonunda pilotları Thierry Neuville, Hayden Paddon ve Dani Sordo ile yarışmaya devam edecek.

İlginizi Çekebilir

Yeni Nesil Toyota C-HR Hybrid satışa sunuldu

Toyota’nın Sakarya’daki fabrikasında üretilen, yeni Toyota C-HR Hybrid, cesur tarzını ikinci jenerasyonda daha da ileriye

%d blogcu bunu beğendi: