Ana Sayfa / HABER / Hyundai’dan Hexa Space

Hyundai’dan Hexa Space

Hyundai Hexa Space Consept Dünyanın en hızlı büyüyen otomotiv markası Hyundai’nin yeni konsepti “Hexa Space” Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de düzenlenen 2012’nin ilk otomobil fuarı Auto Expo 2012’de tanıtıldı. Hyundai’nin gelişmekte olan pazalar için geliştirdiği MPV segmentindeki yeni konsepti, yenilikçi kayan kapıları ve mekan ferahlığı sağlayan koltuk tasarımı ile dikkat çekiyor.

Hexa Space, Hyundai markasının “akıcı tasarım” felsefesinin en son örneğini temsil ediyor. Aracın iç ve dış tasarımında markanın karakteristik ve keskin çizgileri hemen göze çarpıyor. Dış tasarımda markanın yüzü altıgen ön panjur yer alırken, iç mekanda aile kullanımı için birçok fonksiyonel detay bulunuyor.

Hyundai Hexa Space Consept InsideHyundai’nin yeni MPV Konsepti Hexa Space’in iç mekanında altıgen yapılı koltuk tasarımı öne çıkıyor. Bilindiği üzere petek şekli olarak da bilinen bu yapı alanların en verimli şekilde kullanılmasına olanak tanıyor. Koltuk tasarımındaki bu altıgen yapı sayesinde iç mekanda önemli bir hacim kazanılan Hexa Space 8 kişilik oturma alanı sunuyor. Aynı zamanda altıgen yapılı koltuklar, birbirini bir yap-boz gibi tamamlayarak istenildiğinde geniş bir yükleme alanı yaratılmasına olanak sağlıyor.

Çok seçenekli koltuk yapısı ile Hexa Space istenildiğinde 8 kişiye ulaşım imkanı sunarken, istenildiğinde orta sıradaki koltuklar yatırılarak daha ferah bir oturum sağlanıyor. Gerektiğinde ikinci sıra yatırılarak limuzin konforna ulaşılan Hexa Space’de istenildiğinde de üçüncü sıranın yatırılması ile arkada geniş bir yükleme alanı elde ediliyor. Kayarak açılan arka kapılar sayesinde Hexa Space, 8 kişinin rahat inip binmesine ve eşyaların kolaylıkla yüklenebilmesine imkan tanıyor.

Teknolojik yeniliklerle donatılan Hexa Space dokunmatik panelleri, kullanışlı birçok eşya gözü ve tek tuşla vites değişimine olanak sağlayan şanzıman kolu ile iç mekanda farklılaşıyor.

Hyundai Hexa Space Consept Hexa Space, Hyundai’nin mevcut MPV’si ix20’nin genişletilmiş platformunu kullanıyor. 4300 mm uzunluğunda, 1820 mm genişliğinde ve 1647 mm yüksekliğindeki konsept ayrıca 2750 mm dingil mesafesi ve 19 inç’lik jantlara sahip. 6 ileri otomatik şanzımanla tasarlanan Hexa Space direk enjeksiyon sistemi ile düşük hacimde yüksek performans ve düşük yakıt tüketimi sunan, Kappa Serisi 1.2 litrelik Turbo GDI güç ünitesine sahip.

İlginizi Çekebilir

Yeni Nesil Toyota C-HR Hybrid satışa sunuldu

Toyota’nın Sakarya’daki fabrikasında üretilen, yeni Toyota C-HR Hybrid, cesur tarzını ikinci jenerasyonda daha da ileriye

%d blogcu bunu beğendi: