Ana Sayfa / HABER / Karsan ve Hyundai’den işbirliği

Karsan ve Hyundai’den işbirliği

Karsan ve Hyundai Motor Company, mevcut münhasır üretim ve distribütörlük anlaşmasının kapsamını genişletme yolunda iki önemli adım daha attı. Bu kapsamda, Karsan ve Hyundai arasında 12 Ekim tarihinde (bugün) iki ayrı Niyet Mektubu – (Letter of Intent –  LOI) imzalandı.

İmzaları atılan ilk Niyet Mektubu çerçevesinde; Karsan’ın, Hyundai’nin yeni geliştirilecek olan 3 – 6 ton arasında azami yüklü ağırlığa sahip van, kamyon ve minibüs versiyonlarını içeren yepyeni bir ürün grubunun münhasır üreticisi ve Türkiye’deki dağıtıcısı olması öngörülüyor. Proje kapsamında tarafların ürün geliştirme çalışmalarında da işbirliği yapmaları söz konusu. Taraflar bu Niyet Mektubu kapsamında başlatılacak çalışmaların ardından Ocak 2011’de MoU (Memorandum of Understanding), Mart 2011’de de nihai anlaşmayı imzalamayı hedefliyor.

Diğer Niyet Mektubu kapsamında ise; Karsan tarafından üretilmekte olan HD Serisi araçların EURO 5 motorlu versiyonlarının da Hyundai’nin ihraç pazarları için Karsan tarafından üretilmesi öngörülüyor. Bu çerçevede Karsan’ın ve Hyundai’nin gerekli çalışmaları en kısa sürede tamamlayıp, anlaşmayı bu yıl içinde imzalamaları hedefleniyor.

Niyet Mektubu (Letter Of Intent – LOI) imza töreni için Karsan’ı ziyaret eden Hyundai Motor Company Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Han-Young Choi, “İmzaladığımız LOI’ler, işbirliğimize olan güvenimizin, Karsan ve Türkiye’ye olan inancımızın bir göstergesidir. Otomotiv sektörünün dünya çapında ve özellikle de Türkiye’de toparlanma sinyallerini daha net aldığımız bu dönemde; gelişen ekonomisi, ticari vasıta pazarındaki potansiyeli, üretim kalitesi, tasarım becerisi, ve kalifiye işgücü sebebiyle Türkiye bizim çok önem verdiğimiz bir pazar. Bölgedeki konumu dolayısıyla da bizler için oldukça önemli bir ihracat kapısı. Bu kapsamda geliştirme çalışmalarına başladığımız yepyeni bir ürün grubu için; Ar-Ge’den üretime, pazarlamadan satış sonrası hizmetlere kadar otomotivin tüm alanlarındaki tecrübe ve yetkinliklerine güvendiğimiz Karsan ile çalışmak için ilk adımı attık. Karsan’ın mühendislik ve tasarım desteğini alarak, ürün geliştirme sürecini birlikte sürdürmeyi hedeflediğimiz yeni ticari aracımız Hyundai için büyük önem taşıyor. Bu yeni ürüne olan inancımız çok büyük” dedi. Choi, ayrıca, Hyundai HD Serisi’nin EURO 5 motorlu versiyonlarının da Karsan’ın modern ve yüksek teknolojiye sahip tesislerinde üretilecek olmasından dolayı da çok mutlu olduklarını sözlerine ekledi.

2009 yılında belirlediği yeni vizyonu “Sınırsız Ulaştırma Çözümleri” kapsamında stratejik ortaklık iş kolunu kuvvetlendirmeyi amaçlayan Karsan’ın Murahhas Azası Jan Nahum ise; Hyundai’nin yeni ürününün geliştirilmesi, üretimi ve distribütörlüğü için Karsan ile ön çalışmalara başlamış olmasını, Karsan’ın üretim gücüne ve mühendislik kabiliyetine olan inanç ve güveni temsil etmekte olduğunu belirtti. Nahum sözlerine şöyle devam etti; “Otomotiv sektörünün gelişmesine devam ettiği bu dönemde Karsan, Hyundai Motor Company gibi dünya devi bir marka ile işbirliğini daha da sağlamlaştırarak güçlü ve emin adımlarla yoluna devam etmektedir. Bu işbirliği aynı zamanda Türk otomotiv sanayiinin geldiği konumu gösteriyor. Karsan olarak hem HMC’nin yepyeni ürün gamı hem de EURO 5 motorlu HD Serisi araçlarının üreticisi ve dağıtıcısı olmak ve ihrac etmek üzere ilk adımı atmış olmanın haklı gururunu yaşıyoruz”.

Karsan – Hyundai Motor Company İşbirliği Hakkında;

Karsan ve Hyundai, arasındaki münasır üretim ve distribütörlük anlaşmasını geçtiğimiz yıl Eylül ayında 31 Aralık 2014 tarihine uzatma kararı almış ve genişletilen anlaşma kapsamında CKD (Completely Knocked Down) üretiminin aşamalı olarak genişletilmesi, yerlileştirme oranının artırılması ve üretilen araçların Karsan tarafından ilk kez Avrupa ve Bölge ülkelerine ihraç edilmesi konusunda mutabık kalınmıştı.

Ağustos 2007 tarihinden itibaren sadece Türkiye pazarı için Hyundai Truck HD35 ve HD75 modellerini üreten ve 2009 yılı Şubat ayından itibaren de bu araçların pazarlama, satış ve satış sonrası hizmet faaliyetlerini sürdürmekte olan Karsan; Türkiye ve ihraç ülkeleri için Hyundai’nin ticari araç ürün yelpazesindeki diğer ürünlerin münhasır üretimini, dağıtım ve satışını da uygun olduğu takdirde yapabilecekti. Ayrıca taraflar Hyundai’nin ürün yelpazesinde bulunmayan, ancak pazarın ihtiyacı olan ürünlerin de yine Karsan’da geliştirilmesine yönelik işbirliği içerisinde olacaklardı.

Karsan ve Hyundai Motor Company; Mart 2007’de Hyundai Truck HD35 ve HD75 modellerinin münhasır üretim ve dağıtım anlaşmasını imzalamış, Ağustos 2007 tarihinde üretime başlanmıştır. Hyundai HD Serisinin yurt içi pazarlama, satış ve satış sonrası hizmet faaliyetleri Şubat 2009 tarihinden itibaren Karsan Pazarlama tarafından yürütülmektedir. Pazara girişinin ikinci yılında HD Serisi içinde bulunduğu sınıftaki pazar payını %20 seviyesine ulaştırmıştır.

Basın Bülteninden derlenmiştir.

İlginizi Çekebilir

Yeni Nesil Toyota C-HR Hybrid satışa sunuldu

Toyota’nın Sakarya’daki fabrikasında üretilen, yeni Toyota C-HR Hybrid, cesur tarzını ikinci jenerasyonda daha da ileriye

%d blogcu bunu beğendi: