Ana Sayfa / HABER / KIA’nın aile büyüğü: Quoris

KIA’nın aile büyüğü: Quoris

2013 KIA Quoris-front Kia, Avrupa’da yaptığı atağını sürdürüyor. Quoris firmanın arkadan itişli ilk sedanı olarak 2013 yılında Avrupa kıtasında yollarda olacak. Otomobil lüks, konfor ve performansı bir arada sunuyor. Tabii ki teknik gelişmelerle birlikte. V6 motor 294 Beygir güç sunarken, uzun süredir Hyundai-Kia ikilisinden beklenen sekiz kademeli otomatik vites bu modelde kullanılıyor.

 Kia, Quoris’de görev yapan V6 motor ile yeni sekiz kademeli otomatik vitesin uyumundan övünçle bahsediyor. Aynı zamanda aracın ön/arka ağırlık dağılımı neredeyse mükemmel oranlanmış.

Quoris’in dikkat çeken 3.8 litrelik V6 motoru 24 supaplı. Bu motor 294 HP gücü 6000 d/d’da, 358 Nm torku ise 4500 d/d’da üreterek aracın 240 Km/h son sürate ulaşmasını sağlıyor. Kia’nın “Lambda” olarak adlandırdığı yenilenmiş motorları güncel emisyon kısıtlamalarına uyumlu. Bu yeni seri motor grubunda benzinli ve dizel olmak üzere iki adet V6 motor seçeneği mevcut.

2013 KIA-Quoris_0006-gear Kia, 8 kademeli ileri otomatik transmisyonunda kullandığı kontrol ünitesiyle rahatsız edici sesleri susturmayı başarmış. Araç net ve kararlı şekilde hızlanmakta zorlanmıyor. Bunun yanında vites “D” ya da “R” konumundayken kontak kapatıldığında, akıllı sistem vitesi hemen ” Park” konumuna alıyor.

Otomobilde kullanılmış olan bağımsız yapılı beş noktalı amortisör sistemi, bu büyük aracın yol tutuşuna ve konfor özelliklerini üst seviyelere taşımış. ASD sistemi otomobilin çeşitli yol koşullarında rahatça ilerlemesi için tasarlanmış. Konfor içinse elektronik kontrollü süspansiyon sistemi olan AAD otomobile entegre edilmiş. Bu sayede araç 15 mm. ye kadar alçaltılıp yükseltilebiliyor.

 Kia Quoris sürücüsüne yardımcı olabilecek tüm kontrolleri kullanmış. Akıllı Cruise Kontrol Sistemi, Kör Nokta Uyarı Sistemi, Şerit Değiştirme Uyarı Sistemi ve son zamanlarda kullanılmaya başlanan ön cama entegre göstergeler bu modelde yerini almış.

Bu büyük yapılı otomobilin rüzgar direncinin 0.27 Cd. olması, firmanın ne kadar iddialı olduğunu anlamak için yeterli.

Quoris, Kia’nın bir üst seviyeye geçtiğinin göstergesi olarak algılanıyor. Öyle ki; Avrupa’da ev sahipliği yapan markalara ciddi bir rakip daha Güney Kore’den geliyor.

ALi Burçin Titizel

İlginizi Çekebilir

Citroen ve MediaMarkt’tan iş birliği

Citroen, MediaMarkt ile yeni bir iş birliği gerçekleştirdi. Bu kapsamda, 0 emisyon değerine sahip, tamamen

%d blogcu bunu beğendi: