Ana Sayfa / HABER / Klasik Otomobiller Anadolu’yu fethetti

Klasik Otomobiller Anadolu’yu fethetti

wahr-klasik-otomobil-rallisi-chevrolet-camaroUluslararası ‘NG 15. WAHR Klasik Otomobil Rallisi’ tamamlandı. Toplam 40 ekibin yarıştığı rallide ekipler Sapanca’dan start aldı. İki gün süren yarış boyunca Hitit, Frigya, Roma medeniyetleri ve Osmanlı İmparatorluğu ile İstiklal Savaşı’nın izini süren pilotlar “bitiş çizgisini” Afyonkarahisar’da gördü.

wahr-klasik-otomobil-rallisi-mercuryKlasik otomobillerle Anadolu’nun kalbine yolculuk yapan ekipler arasında, sürüş tekniğindeki “ustalığını konuşturarak” yarışmada birinci olan pilot ise 1969 model Chevrolet Camaro ile Sinan Dündar ve Sedef Dündar oldu.
Yarışma Güral Sapanca Wellness & Convention otelinden start aldı ve aynı gün Kütahya üzerinden Afyonkarahisar yönü izlenerek ilk günün finish’i Türkiye’nin en büyük termal oteli Güral Afyon Wellness & Convention’da gerçekleşti. İkinci gün ise pilotlar, alınan start’ın ardından Kocatepe bölgesinde ve Frig Vadisi’nde kıyasıya rekabet etti. Ralliye katılan 40 pilot, yarış boyunca Hitit, Frigya, Roma medeniyetleri ve Osmanlı İmparatorluğu ile İstiklal Savaşı’nın izini sürdü.

wahr-klasik-otomobil-rallisi-cadillacHıza dayalı bir yarış olmayan “NG 15. Tarihi Batı Anadolu Klasik Otomobil Rallisi”nde sürücüler ortalama 50 km ortalama hızı tutturmaya çalışarak yarışıyor. Bu nedenle matematiksel hesaplamaların da önem kazandığı yarışta iki günün sonuçlarını değerlendiren hakemler, ralli kupasını Takımlar Kategorisinde kaldıracak olan ilk üç pilotun Voltran Takımı’ndan Sinem ve Sedef Dündar, Elif ve Murat Şakar, Gökhan Şahinoğlu ile Deniz Ertem’in birinci olduğunu duyurdu. FIVA (Uluslararası Antika Taşıtlar Federasyonu) takviminde yer alan ve FIVA gözlemcileri tarafından da yakından takip edilen “NG 15. WAHR Klasik Otomobil Rallisi”, aynı gece Güral Afyon Wellness & Convention’da düzenlenen görkemli galada ‘NG 15. WAHR’ kupasının kaldırılmasıyla sona erdi.

wahr-klasik-otomobil-rallisi-sema_hediyeİki gün boyunca pilotaj yeteneklerini yarıştıran ve dereceye giren üç ekip kupalarını NG Hotels & Resorts İcra Kurulu Başkanı Hediye Güral Gür’ün elinden aldı. Yarışmada dereceye girebilmek için pilotun yetenekleri büyük önem taşıyor, çünkü dereceye giren ekipler, en az hata yapan pilotun belirlenmesi, kontrol noktasından doğru zamanlarda geçilmesi ve sabit bir hızda yol alınmasıyla belirleniyor.

Dereceye giren ekipler:

1) 1969 Model Chevrolet Camaro ile Sinan Dündar ve Sedef Dündar

2) 1957 Model VW Karmann Ghia ile Sinan Evman ve Demet Evman

3) 1973 Model BMW 2002 ile Serhan Sorguç ve Aylin Sorguç

İlginizi Çekebilir

Citroen ve MediaMarkt’tan iş birliği

Citroen, MediaMarkt ile yeni bir iş birliği gerçekleştirdi. Bu kapsamda, 0 emisyon değerine sahip, tamamen

%d blogcu bunu beğendi: