Ana Sayfa / HABER / Nissan Ariya

Nissan Ariya

Nissan, müşterilerin daha fazla sürüş heyecanı, güven, konfor ve bağlanabilirliğin tadını çıkarırken daha uzak mesafelere seyahat etmelerine olanak sağlayan tamamen yeni elektrikli crossover SUV modeli olan Nissan Ariya’yı tanıttı.

%100 elektrikli güç aktarma organı ile Ariya, güçlü hızlanma, yumuşak ve sessiz bir çalışma vaat ediyor. Otonom sürüş teknolojisi, müşteri ihtiyaçlarını karşılayacak düzeyde yardım, kesintisiz bağlantısallık, geniş, salon benzeri iç mekanı sayesinde sürücüler ve yolcular anın tadını çıkarabilir. Yaklaşık 610 kilometreye kadar tahmini menzili ile ödün vermeyen Ariya, günlük seyahatler ve hafta sonu gezileri için mükemmel bir araç.

2020 Nissan Ariya

 

CEO Makoto Uchida ve COO Ashwani Gupta, Yokohama’daki yeni Nissan Pavilion’da canlı yayınlanan bir etkinlik ile Ariya’yı global bir kitleye tanıttı.

Gupta, “Nissan Ariya gerçekten güzel ve dikkat çekici bir otomobil. Daha ileri, daha kolay ve rahat bir şekilde yolculuk yapmanızı sağlar. Ariya, müşterilerimizin hayatlarını daha iyi hale getirerek Nissan’ın ne için çaba gösterdiğini vurgulamak ve ifade etmek için tasarlanmıştır.” dedi.

Tamamen yeni Nissan Ariya’nın 2021’in ortalarında Japonya’da satışa sunulması planlanıyor. Fiyatı yaklaşık 5 milyon yen olacak. Ariya’nın 2021 yılı sonunda Avrupa, Kuzey Amerika ve Çin’de satışa çıkması planlanıyor.

2020 Nissan Ariya

 

Çok çeşitli ihtiyaçlar için güçlü performans

EV öncüsü olarak Nissan’ın gücüne dayanan Ariya, sıfır emisyonlu araçların güçlü performansını ve yeteneklerini yeni bir seviyeye taşıyor.

Otomobilin tamamen elektrikli aktarma organları, mükemmel güç aktarımı, şarj yetenekleri ve menzili bir araya getiriyor. Müşteriler kişisel ihtiyaçlarını karşılamak için çoklu konfigürasyonlardan seçebilir. Bunlar arasında iki tekerlekten çekiş ve e-4ORCE tamamen dört tekerlekten çekişli versiyonlar ile iki farklı pil boyutu bulunuyor.

e-4ORCE tamamen tekerlekten çekişli kontrol sistemi, güçlü performansı tüm hava koşullarıyla dengeliyor. Sistemin ikiz elektrikli motorları, göz açıp kapayıncaya kadar spor otomobil seviyesinde güç ile dengeli, öngörülebilir bir sürüş sağlıyor.

2020 Nissan Ariya

 

Stressiz sürüş için gelişmiş tasarım ve teknoloji

Ariya ayrıca bugüne kadar teknolojik olarak en gelişmiş Nissan otomobilidir.

ProPILOT 2.0 gelişmiş sürücü yardım sistemi ve ProPILOT Uzaktan Park ve e-Pedal özellikleri sayesinde sürücüler, daha güvenli ve daha az stresli hissedecek. Ayrıca, Ariya serisindeki standart, Nissan’ın Güvenlik Kalkanı sistemidir. Bunlar arasında Akıllı Çevresel Gözleme, Akıllı Ön Çarpışma İkazı, Akıllı Acil Durum Freni ve Arka Otomatik Acil Durum Frenleme teknolojisi bulunur.

Tamamen yeni insan-makine arayüzü, müşterilerin araç ayarlarını düzenlemek için doğal, günlük konuşmalarını kullanmalarını sağlıyor. Kablosuz aygıt yazılımı güncellemeleri Ariya’nın taze ve heyecan verici hissettirmesine olanak veriyor. Ariya ayrıca, müşterilerin hayatlarını basitleştirmek ve organize etmek için Amazon Alexa’yı da bünyesinde bulunduruyor.

2020 Nissan Ariya

 

Geniş, düz zeminli kabin

Ariya’nın çarpıcı görünümü, Nissan’ın yeni tasarım dili olan Zamansız Japon Fütürizmini temsil ediyor. Basit ama güçlü bir şekilde modern bir şekilde yansıtılan farklı bir Japon yaklaşımı özelliğine sahip.

Nissan’ın tasarımcıları, Ariya’ya sınıfının en geniş kabinini kazandırmak için otomobilin düz bir zemine izin veren yeni EV platformundan ve kompakt klima kontrol bileşenlerinden faydalandı. Sıfır Yer çekimi koltuklarına sahip salon benzeri iç mekan, sürücü ve yolcular için sıcak ve rahat bir ortam sağlıyor.

Gupta, “Ariya sürüş heyecanını artırır, yüksek düzeyde konfor ve güven sağlar ve bağlanma keyfini yükseğe taşır. Müthiş bir EV crossoverdan fazlası, müthiş bir araç; gerçek bir merak gücüdür ve çok yakında bizimle olacak.” dedi.

2020 Nissan Ariya

 

Tork 300 Nm 300 Nm 560 Nm 600 Nm
Hızlanma
(0-100 Km)
7.5 sn. 7.6 sn. 5.4 sn. 5.1 sn.
En yüksek hız 160 kph 160 km/sa 200 km/sa 200 kph
Tahmini aralık

WLTC Japonya döngüsüne dayalı; onaylamaya tabi

450 km’ye kadar 610 km’ye kadar 430 km’ye kadar 580 km’ye kadar
Uzunluk 4.595 mm
Genişlik 1.850 mm
Yükseklik 1.655 mm
Ağırlık

(modele ve ekipmana bağlı olarak)

1.900 kg – 2.200 kg
Dingil açıklığı 2.775 mm
Bagaj kapasitesi 466 L (2WD) / 408 L (AWD)
Lastik boyutu

(ön ve arka)

235/55R19

255/45R20 (bir seçenek olarak bulunur)

NOT: Yukarıdaki teknik özellikler Temmuz 2020 itibariyle geçerlidir ve onaylamaya tabidir. Model adları, özellikleri ve teknik özellikler ve özellikler pazara göre değişiklik gösterir.

 

 

 

İlginizi Çekebilir

Elektrikli Peugeot 208 Türkiye’de

Peugeot’nun şehir otomobillerindeki dokuzuncu jenerasyon temsilcisi Peugeot 208, mart ayı itibarıyla Türkiye’de satışa sunuldu. Benzinli

%d blogcu bunu beğendi: