Ana Sayfa / HABER / Peugeot’lar Türkiye’de bile ekonomik

Peugeot’lar Türkiye’de bile ekonomik

Peugeot 308 HDi Peugeot’nun son nesil Stop&Start sistemine sahip e-HDi motor teknolojisi ile donatılan araçların %14’e varan yakıt ekonomisi sağladığı, İstanbul, İzmir ve Ankara’yı kapsayan bir test ile Türkiye şartlarında ispatlandı. Peugeot 308 modeli ile gerçekleştirilen test, Volkan Işık Akademi işbirliği ile üç büyük ilde, trafiğin en yoğun olduğu saatlerde düzenlendi. Şehir içi trafik koşullarında gerçekleştirilen testlerde %14 oranında yakıt tasarrufu sağlandı. Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu yetkilileri de testlere eşlik ederek elde edilen değerleri onayladı. Türkiye şartlarında yaptığı testlerle adından söz ettiren Peugeot, 2011 yılında iddialı modeli 508 ile benzinli motorların ne kadar ekonomik tüketim değerlerine imza attığını gözler önüne sermişti. Bir depo yakıt ile 1531 km yolu geride bırakmayı başaran 508, güçlü benzinli motoru ve otomatik şanzımanına rağmen ekonomik tüketim değeri ile dikkat çekmişti. Türkiye şartlarında testlerine devam eden Peugeot Türkiye, son olarak mikro-hibrid e-HDi teknolojisinin ne kadar ekonomik ve ne kadar çevre dostu olduğunu kanıtlamak üzere Volkan Işık Akademi tarafından gerçekleştirilen ve TOSFED tarafından onaylanan yeni bir test gerçekleştirdi.
TOSFED tarafından onaylandı
Peugeot 2012 yılında da yakıt ekonomisi konusunda ilk önemli atağını yaptı ve bu kez çok önemli bir teknoloji olan e-HDi ile bir test gerçekleştirdi. Üstelik bu test, sistemin yakıt tüketimi konusunda ne kadar ekonomik ve ne kadar çevre dostu olduğunu ispatlamak için yoğun trafik şartları altında yapıldı. Test süresince yeni nesil Total Excellium Dizel yakıt kullanıldı.
Testin ilk bölümünde İstanbul trafiğinin en yoğun olduğu köprü ve kalabalık caddeler (Bağdat Caddesi gibi) tercih edildi. Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu’ndan da yetkililerin katıldığı testler TOSFED tarafından da onaylandı. İstanbul’da sabah ve akşam mesai saatleri göz önüne alınarak gerçekleştirilen testin sonucunda e-HDi teknolojisinin kullanıldığı Peugeot 308’in, HDi motor kullanılan 308’e göre %14 daha az yakıt tükettiği ispatlandı.
Hem ekonomik, hem çevre dostu bir sistem
Volkan Işık Akademi tarafından gerçekleştirilen testler sonrasında ortaya çıkan bu fark, e-HDi sisteminin ekonomik olmasının yanısıra yoğun trafik koşullarında Stop&Start sistemi sayesinde CO2 salımı yapmadığı için çevre dostu olduğunu da ispatlamış oldu.
İstanbul’da yapılan testlerin ardından rota bu kez bir diğer büyük şehir olan İzmir’e çevrildi. İzmir’de de sabah ve akşam saatlerinde yapılan testler sonucunda İstanbul’da ulaşılan verilerin aynısı elde edildi. Üçüncü ve son rota olan Ankara’da da aynı sonuçlara ulaşıldı ve test önemli bir ekonomik tüketim başarısı ile sona erdi. Üç büyük şehrimizi kapsayan testlerin verdiği bilgiler ışığında mikro-hibrid e-HDi teknolojisi %14’ü aşan yakıt tüketim farkıyla son dönemlerde geliştirilmiş en iyi sistemlerden biri olduğunu kanıtladı.
Çevre etkinliği ön planda
Çevre etkinliği ve CO2 salımlarının azaltılması Yeni Peugeot 308 projesinin başlıca amaçlarından biri oldu ve araçta yakıt tüketimini etkileyen tüm etkenler bu amaçla optimize edildi. Araç ağırlığı ortalama 25 kg azaltıldı, yuvarlanma direnci düşük 16″ lastikler kullanıldı, alternatörün çalışması optimize edildi, hidrolik direksiyon (GEP) kontrolü iyileştirildi. Yakıt tüketimine etki eden en önemli unsurlardan hava sürtünme katsayısı 0,28 Cd ile segment rekoru bir seviyeye getirildi ve tüm bu gelişmeler mikro-hibrid e-HDi teknolojisi ile tamamlandı.
e-HDi ile donatılan güçlü ve zengin bir ürün gamı
Yenilikçi mikro-hibrid e-HDi teknolojisi ile son nesil Stop&Start sistemi 308’in yanısıra  508 sedan, 508 SW, 3008 ve 5008 modellerinde sunuluyor. Böylece 5 farklı Peugeot modeli 1.6l e-HDi 112 hp motor seçeneği ile düşük yakıt tüketiminin yanısıra 104 g/km’ye ulaşan CO2 salımları sergileyen versiyonları ile tüketicinin beğenisine sunuluyor.

İlginizi Çekebilir

Yeni Nesil Toyota C-HR Hybrid satışa sunuldu

Toyota’nın Sakarya’daki fabrikasında üretilen, yeni Toyota C-HR Hybrid, cesur tarzını ikinci jenerasyonda daha da ileriye

%d blogcu bunu beğendi: