Ana Sayfa / HABER / Renault Megane hatchback Türkiye’de

Renault Megane hatchback Türkiye’de

reRenault-Megane-HB-2016-003 Yeni Megane 7 Nisan 2016 tarihinden itibaren 65.250TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.
Yeni Megane; Joy, Touch, Icon ve GT-Line olmak üzere 4 ekipman seviyesi ile Türkiye pazarda yerini alıyor. Bu ekipman seviyeleri bezinli ve dizel motor seçenekleri ile eşleşiyor. GT versiyonu ise 1.6TCe 205bg ve 1.6dCi 165 bg seçenekleri ile özel sipariş ile satışa sunuluyor.

Renault yeni Megane Fotograflarına buradan bakabilirsiniz

Renault yeni Megane hatchback 4 farklı ekipman seviyesi ile pazara sunuluyor:
Joy: Perde hava yastıkları, ESP + Hill Holder, Cruise Control, manuel klima, elektrikli ön ve arka camlar, 4,2 inch ekran & multimedya sistemi, USB & Bluetooth, 6 LED gündüz farları, 16 inch jantlar
Touch: otomatik yanan farlar ve yağmur sensörü, elektronik klima, eller serbest kart sistemi, deri direksiyon simidi, arka park sensörü, C şeklinde LED gündüz farları, krom çerçeveli ön sis farları, 16 inch alüminyum alaşımlı jantlar
Icon ve GT Line: Elektronik el freni, geri görüş kamerası, Multisense, 7 inch dokunmatik ekran ve R-Link 2.0, elektrikli katlanır yan aynalar, Full-Led farlar, 17 inch alüminyum alaşımlı jantlar 8,7 inch dokunmatik portre ekran formatı ile R-link 2 ve sürüşe yardımcı teknolojiler.
Yeni Megane’da Icon ve GT Line versiyonlarında opsiyon olarak sunulacak.
Yeni Megane Türkiye pazarında zengin benzinli ve dizel eksiksiz bir motor seçeneğine sahip.
Benzinli
1.2 TCe 130 bg
Dizel
1.5 dCi 90bg & 110bg
1.5 dCi EDC 110bg
1.6 dCi 130bg
1.2 Tce 130bg EDC ve 1.6 16V 115 bg benzinli ve 1.6 dCi 165bg EDC dizel motorları ise 2016 yılının ikinci yarısında ürün gamına eklenecek.
Yeni Megane dinamik tasarım ve bir üst segmentten alınan teknolojiler:
Yeni Megane ön ve arka yüzde fark yaratan yeni LED ışık imzası ve dinamik tasarımı ile oldukça etkileyici bir tasarıma sahip R-Link 2 sayesinde internet bağlatılı teknolojik bir sürüş sunuyor. 8,7 inçlik (22cm) porte formatında ekran segmentinin en büyük ekranı
Multi-Sense teknolojisi sayesinde kişiselleştirilebilen sürüş deneyimi. Yeni Espace ve Talisman’da bulunan Renault’nun eşsiz Multisense teknoojisi C segmentindeki yeni Megane’da da yer alıyor.
En yeni, sürüşe yardımcı teknolojiler (ADAS) ve renkli Head Up Display. Yenilenen Megane segmentinde bu özelliğine sahip tek model!
Yeni Megane GT’de 4 Control: Yeni Megane’ın segmentinde dünyada ilk kez kullanıldı
Dinamik ve özenle tasarlanmış hatlar
Yeni Megane, daha dinamik ve iddialı bir duruş sergileyen önceki nesillerine göre daha dengeli orantılara sahip:.
daha uzun: 4,359mm (+64mm),
daha alçak: 1,447mm (-25mm),
daha geniş ön ve arka iz mesafesi; Yeni Megane’ın segmentinde en genişi – önde: 1,591mm (+47mm) arkada: 1,586mm (+39mm),
daha uzun dingil mesafesi: 2,669mm(+28mm)
daha kısa ön çıkıntı: 771mm (-21mm),
18 inçe kadar daha fazla jant serisi.
Yeni Megane, güçlü omuzları ile Renault markasını genlerine işlemiş olan dinamizmi vurguluyor. Gövdenin ve kaputun alt kısmındaki düzenli ve belirgin hatlar otomobilin dinamik duruşuna katkı sağlıyor.
Yeni Renault Megane, önde ve arkada sıra dışı tasarımları ile gündüz ve gece farlarına sahip:
Önde yer alan C şeklindeki gündüz farları Led 3D-efektli aydınlatma kılavuzlarına sahip. Yeni Megane’ın Icon versiyonundan itibaren hem kısa hem de uzun aydınlatma fonksiyonlarına sahip Full-Led aydınlatma modülleri standart olarak bulunuyor. Bu Pure Vision LED teknolojisi halojen aydınlatma sistemlerine göre gece görüşünde dikkate değer bir iyileştirme sağlıyor.
Arkada, sürekli yanan LED farlar, Edge Light teknolojisi sayesinde yatay ışık imzası sunuyor. Yeni Edge Light teknolojisi sayesinde derin, koyu kırmızı bir ışık ile 3D fırça darbesi etkisi uyandırılıyor.
Bir üst segmentten alınan teknolojiler
CMF (Common Module Family) C/D modüler mimarinin kullanılması sayesinde Yeni Megane’nın bir üst segmentle, Yeni Espace ve Talisman ile aynı özelliklerin kullanması mümkün oldu. Bu özellikler arasında; Head Up Display, 7 inçlik renkli TFT (Thin Film Transistor) gösterge paneli, iki versiyon halinde sunulan multimedya R-Link 2 tablet (7 inçlik harita formatı veya 8.7-inch portre formatı ekran), Multi-Sense teknolojisi ve 4Control. Bu kapsamlı teknolojiler segmentte eşsiz bir yer tutuyor.
8.7-inçlik tablet R-LINK 2 sayesinde internet bağlantı teknolojili bir sürüş
Yeni Megane’da, segmentinde tek örnek olan 8.7-inçlik (22 cm) portre formatlı ekrana sahip R-Link 2 bulunuyor. Bu, Yeni Espace ve Talisman’da kullanılan ekran ile aynı. Bu segmentte daha önce görülmemiş şekilde, söz konusu ekran kolay kullanım için akıllı telefon veya tablet bilgisayarlarda olduğu gibi kapasitatif ekran kullanıyor.
R-Link 2’ye navigasyon, telefon, uygulamalar ve radyo gibi unsurların daha kolay kullanılabilmesi için ses tanıma fonksiyonu da dahil.
R-LINK 2’nin sundukları:
Sezgisellik: Kolay kullanımlı ara yüz, tablet veya akıllı telefonlardakine beziyor: çek-bırak, sayfa kaydırma, iki parmakla zumlama, vs.
Kolayca kişiselleştirme: İkonlara sahip kolayca kişiselleştirilebilen ana sayfalar ve önceden ayarlanmış altı farklı sürüş ayarı ve araç içi ambiyans tercihlerine erişmek çok kolay,
Kontrol merkezi: Sürüşe yardımcı teknolojiler de dahil olmak üzere pek çok araç fonksiyonunu çalıştırılması ve devre dışı bırakılması mümkün,
En yeni sürüşe yardımcı teknolojiler (ADAS) ve renkli Head Up Display
Bir üst sınıftaki araçlar için düşünülen renkli Head Up Display Yeni Megane’da da bulunuyor. Katlanır Head Up Display göstergesi bir yandan güvenliği ve sürücü konforunu artırırken öte yandan sürüş desteklerinin kullanımını kolaylaştırıyor. Sürücüleri gözlerini yoldan ayırmadan stressiz biçimde tüm bilgilere, navigasyon talimatlarına ve sürüşe yardımcı teknolojilere (ADAS) ulaşabiliyor.
Yeni Megane’da Tüm ADAS işlevleri “R-Link.2” tableti üzerinden kontrol ediliyor:
Güvenlik: ACC ile hız kontrolü (adaptif cruise control), aktif acil fren destek sistemi (AEBS).
Uyarı: şerit takip sistemi (LDW), güvenli mesafe uyarısı (DW), kör nokta uyarı sistemi (BSW).
Yardımcı: geri görüş kamerası, otomatik kısa ve uzun farlar (AHLB), ön, arka yan park sensörleri ve Eller Serbest Park Sistemi.
Yeni Megane GT’de 4CONTROL: bu segmentte bir ilk
Yeni Megane GT, bu segmentte 4CONTROL teknolojisine sahip ilk araç. Renault’nun geliştirdiği bir inovasyon olan 4CONTROL şasisi arka tekerleklerin manevraya katılmasını sağlıyor. Megane GT için Renault Sport mühendisleri tarafından geliştirilen bu teknoloji sportif, dinamik ve hassas bir viraj alma kabiliyeti sunuyor ve eşsiz bir sürüş deneyimi sunuyor.

Ve gelelim fiyatlara: Mais’in nisan ayı için ilan ettiği fiyatlar:

Joy 1.5 dCi 90 HP                       70.000 TL
Joy 1.5 dCi EDC 110 HP=====77.500 TL
Touch 1.2 Tce 130 HP                65.250 TL
Touch 1.5 dCi 110 HP ======75.000 TL
Touch 1.5 dCi EDC 110 HP       81.500 TL
Icon 1.2 Tce 130 HP =======72.750 TL
Icon 1.5 dCi 110 HP                   83.000 TL
Icon 1.5 dCi EDC 110 HP ===89.500 TL
GT Line 1.5 dCi EDC 110 HP   91.500 TL
GT Line 1.6 dCi 130 HP==== 89.500 TL

İlginizi Çekebilir

Yeni Nesil Toyota C-HR Hybrid satışa sunuldu

Toyota’nın Sakarya’daki fabrikasında üretilen, yeni Toyota C-HR Hybrid, cesur tarzını ikinci jenerasyonda daha da ileriye

%d blogcu bunu beğendi: