Ana Sayfa / HABER / Toyoya Auris Türkiye’de

Toyoya Auris Türkiye’de

Ibrahim Orhon & Auris

Toyota’nın yeni hatcback modeli Auris’in basın lansmanı Conrad Otel’de gerçekleştirildi. ‘Altın meteor’ konseptiyle Türkiye’ye giriş yapan Toyota Auris, bu ay içinde Toyota Plaza’larda satışa sunuldu.

Toyota’nın Avrupa pazarı ve Türkiye için ürettiği yeni hatchback modeli Auris’in lansman toplantısı 4 Nisan 2007 günü, Conrad Otel’de gerçekleştirildi. Uzaydan kopup gelen altın meteor konseptiyle tanıtılan Toyota Auris, görkemli tasarımı ve  yüksek aerodinamik özellikleriyle dikkat çekti.

Adını Latince ‘altın’ anlamına gelen ‘aurum’ kelimesinden alan Auris’i, Toyota Baş Mühendisi Yoshihiko Kanamori “Üstün zeka ürünü özelliklerin birleşimi, hayranlık yaratan kusursuz sürüş deneyimi ve en üst seviyede kalite algısına sahip sıradışı bir konsept” sözleriyle anlatıyor. ED2’de (Toyota Avrupa Tasarım Merkezi) tasarlanan Auris; yüksek kalitesi, geliştirilmiş güvenlik teknolojileri ve üstün sürüş dinamikleri ile Toyota’nın yeni tasarım felsefesini yansıtarak, tüketicinin hatchback modellere olan bakış açısını radikal bir şekilde değiştirecek.

 Lansman toplantısında konuşan Toyotasa Genel Müdürü İbrahim Orhon, Yeni Toyota Auris’in tıpkı adının anlamı gibi ‘Altın’ın yüksek kalitesini yansıttığını, Auris’in Türk tüketicisinin yüksek beğenisine hitap edeceğini ve segmentinin ‘Altın Çocuğu’ olacağını söyledi. Yeni nesil Toyota Corolla ve Auris modelleri ile C segmentinde liderliği  hedeflediklerinin altını çizen Orhon, Toyota’nın 2006 yılında en fazla pazar payını artıran marka olduğunu, Türkiye’de pazar payı ve satış artışının Toyota’nın Avrupa pazarındaki payının artmasına da katkı sağladığını belirtti. Orhon konuşmasının devamında, Toyota’nın orta vadede Türkiye’de ilk 3 marka arasında yer almasını amaçladıklarını ifade etti.  

Güçlü, dinamik ve çekici görünüm…
Avrupalılar için Avrupa’da, Fransa ED² Tasarım Merkezi’nde tasarlanan Auris, klasik hatchback modellerden boyutlarıyla ayrışıyor. Eni 1760 mm, yüksekliği 1515 mm, uzunluğu ise 4220 mm olan araç, daha ilk bakışta güçlü, dinamik, cesur ve çekici bir görüntü sergiliyor. Yeni Toyota Auris, beş kapılı olarak, 1.4L dizel ve 1.6L benzinli olmak üzere iki farklı motor seçeneği ile pazara sunuluyor. Ekonomi ve performansı birarada sunan yüksek torklu ve çevreci D-4D teknolojisine sahip 1.4L Dizel motor 90  beygir gücüne sahip.  Auris’in 1.6L benzinli motor seçeneği, 124 beygir gücü ile sınıfındaki en güçlü motorlardan biri olma özelliğini taşımakta. Auris’in 9 farklı renk seçeneği bulunuyor. Renklerden biri daha önce hiçbir araçta kullanılmadığı için sürpriz olarak lanse ediliyor. 

“İçeriden dışarıya” tasarım anlayışı ile ‘sürücü odaklı’ üretilen Yeni Toyota Auris, yüksek aerodinamik özellikleri ile kullanıcısına üstün bir sürüş keyfi sunuyor. Güçlü çizgileriyle ön plana çıkan araç, üstün yol tutuşu ile sürücüsüne rahatlık ve güven duygusunu bir arada yaşatıyor. İç tasarımında şık olduğu kadar ferahlık hissi de veren Auris’de tüm önemli kontrol düğmeleri parmak uçlarında. Arka koltuklar tek dokunuşla katlanıp bagajın büyümesini sağlıyor. Küçültülmüş vites kolu, zarif bir şekilde tasarlanmış el freni sürücünün rahatlığını sağladığı kadar göz zevkine de hitap ediyor. Ayrıca, düz vites modellerde yer alan yakıt tüketimini azaltmaya yönelik vites değiştirme göstergesi ile Auris’in MultiMode modellerinde yer alan direksiyondan kumanda edilen vites, sürücüye sportif sürüş keyfi veriyor.

Üstün güvenlik
Sınıfında ilk kez diğer hatchback modellerden farklı olarak diz hava yastığı da sunan Toyota Auris’te  toplam 9 hava yastığı bulunuyor. Euro NCAP testlerinden en üst seviye olan 5 yıldız alan Auris, sağlam  gövde yapısı ile tüm yolcularına azami güvenlik sağlıyor.

Kabin içerisindeki ses ve titreşimin en aza indirgenmiş olması da aracın ana özelliklerinden biri olarak göze çarpıyor. Bu sayede Yeni Toyota Auris, bir üst segmentteki araçlardaki konforu sunuyor.

Yeni Toyota Auris’in 1.6L benzinli motor seçeneği 34.800 YTL’den, 1.4L Dizel motoru da 38.200 YTL’den başlayan satış fiyatıyla pazara sunuldu.

  

İlginizi Çekebilir

Yeni Nesil Toyota C-HR Hybrid satışa sunuldu

Toyota’nın Sakarya’daki fabrikasında üretilen, yeni Toyota C-HR Hybrid, cesur tarzını ikinci jenerasyonda daha da ileriye

%d blogcu bunu beğendi: