Ana Sayfa / HABER / YILIN EN BEĞENİLEN 4X4’Ü SORENTO

YILIN EN BEĞENİLEN 4X4’Ü SORENTO

Hürriyet Otoyaşam Gazetesi’nin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği “Türkiye’nin En Beğenilen Otomobilleri” yarışması Otobil’de Sorento X-Force, 4X4 sınıfında en beğenilen otomobil seçildi. Halkın oylarıyla bu yıl 17 segmentin en beğenilen otomobillerinin seçildiği yarışmada Kia Sorento X-Foce, kendi segmentinde birinci oldu.

 

Hürriyet Otoyaşam Gazetesi’nin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Türkiye’nin en beğenilen otomobilleri yarışması Otobil’de ilk start 20 Eylül tarihinde verildi. Bu tarihten 18 Ocak’a kadar 17 farklı kategoride kullanılan halk oylarının sonucunda her segmentin en beğenilen 3 modeli finalist olmayı başardı. Finale kalan 51 aday otomobil ise otomotiv sektörü tarafından yakından tanınan ve hepsi temsil ettiği dallarda öncü olan kişilerden oluşan jüri tarafından test edildi.

 

Otobil’in jüri üyeleri Türkiye Ralli Şampiyonu Volkan Işık, Türkiye Pist Grup Maxi Şampiyonu Ethem Genim, Hürriyet OtoYaşam Yayın Koordinatörü Emre Özpeynirci, Auto Show Dergisi Test Editörü Murat Tosun, Otoyaşam yazarı, oyuncu ve yarışçı Ayşe Şule Bilgiç, yarışcı Ann Tahincioğlu, Hürriyet Gazetesi Reklam Grup Başkan Yardımcısı Altuğ Acar ve Damat/Tween/ADV Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Orakçıoğlu Autodrom pistinde finalist otomobilleri deneyerek puanladı.
Ancak bu oylamalar halkın oylarını sadece katsayı bazında etkiledi ve yine nihai belirleyici halk oyları oldu.
Böylece, 17 segmentin kazanları belirlendi. Orta sınıf 4X4 segmentinin lideri ise Kia Sorento X-Force oldu.Çelik Motor Genel Müdürü Alp Evcimen, Sorento’nun şimdiye kadar yurt dışında birçok ödül aldığını, ancak Otobil yarışmasıyla Türkiye’de ilk kez aldıkları bu ödül için sevinçli olduklarını açıkladı.

 

 

İlginizi Çekebilir

Citroen ve MediaMarkt’tan iş birliği

Citroen, MediaMarkt ile yeni bir iş birliği gerçekleştirdi. Bu kapsamda, 0 emisyon değerine sahip, tamamen

%d blogcu bunu beğendi: