Ana Sayfa / HABER / Porsche Panamera Sport Tourismo

Porsche Panamera Sport Tourismo

Lansmanı geçen yıl gerçekleştirilen ikinci nesil Panamera Ailesi’ne yeni üye; Panamera Sport Tourismo.

550 beygire kadar güç sunan Sport Turismo, geniş bagaj kapağı, alçak yükleme kenarı, artırılmış bagaj bölmesi alanı ve 4+1 oturma düzeniyle daha geniş iç hacim isteyen Panamera müşterilerinin tercihi olacak.


Yeni Sport Turismo, arkada üçlü koltuğa sahip olan ilk Panamera… Birbirlerinden bağımız 2 2’li koltuk haline gelebilen koltuklar, birleştirilerek üçüncü bir kişi için koltuk haline dönüştürülebiliniyor. Yeni Sport Turismo, dileyen müşteriler için arkada iki bağımsız koltuğa sahip dört koltuklu bir yapılandırmayla da sunulabiliyor.


Bu segmentteki ilk aktif spoyler de yeni Sport Turismo’da sunuluyor. Tavan spoiler’inin açısı, sürüş koşullarına ve seçilen araç ayarlarına bağlı olarak üç kademeli şekilde ayarlanabiliyor ve arka aks üzerinde 50 kg’a kadar ek bir bastırma kuvveti yaratıyor. 170 km/s hıza kadar, Porsche Aktif Aerodinamik’in (PAA) merkezi bir sistem bileşeni olan aerodinamik kılavuz öğesi, eksi yedi derecelik bir açıyla geri çekili konumunda kalıyor ve bu da sürüklenme direncini azaltıyor ve dolayısıyla yakıt tüketimini optimize ediyor.
170 km/s’nin üzerindeki hızlarda, tavan spoyler’i otomatik olarak artı bir derecelik açıyla çalışma konumuna geçiyor ve böylece sürüş stabilitesini arttırıyor. Sport ve Sport Plus sürüş modları seçildiğinde tavan spoyler’i 90 km/s’nin üzerindeki hızlarda otomatik olarak çalışma konumuna geçiyor. PAA ayrıca, panoramik açılır tavan 90 km/s ve üzeri hızlarda açıldığında tavan spoyler’inin eğim açısını artı 26’ya ayarlayarak aktif yardım sunuyor. Bu durumda spoiler, rüzgar sesinin azaltılmasına yardımcı oluyor.

İlginizi Çekebilir

Yeni Nesil Toyota C-HR Hybrid satışa sunuldu

Toyota’nın Sakarya’daki fabrikasında üretilen, yeni Toyota C-HR Hybrid, cesur tarzını ikinci jenerasyonda daha da ileriye

%d blogcu bunu beğendi: