Ana Sayfa / HABER / TYO 2024 finalistleri piste çıktı

TYO 2024 finalistleri piste çıktı

Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) tarafından aralıksız olarak 9’uncu kez düzenlenen Türkiye’de Yılın Otomobili yarışmasının 2024 yılı test sürüşleri tamamlandı. Otomotiv Gazetecileri Derneği üyesi, oy verme yetkisine sahip “Jüri üyeleri” tarafından, Intercity İstanbul Park’ta gerçekleştirilen test sürüşü gününde öncelik finalist markların sunumlarındaydı. OGD üyeleri, finalist araçlar hakkında detaylı sunumları izledikten sonra haziran ayında yapılacak ikinci oylama öncesinde pistte tüm finalist araçları deneyimlediler.

Bu yıl ki finalistler; BMW 5 Serisi, Chery Tiggo 8 Pro, Hyundai Ioniq 6, Mercedes-Benz E Serisi, Renault Austral, Togg T10X ve Toyota C-HR, jüri üyeleri tarafından Formula1 pistinde test edildi.

Bilindiği gibi finale kalan araçlar; teknolojiden sürüş kalitesine, ergonomiden yakıt tüketimine, güvenlik özelliklerinden donanım seviyesine ve fiyat/performans oranına kadar birçok kriteri içeren testler sonucunda seçildi. Finalistler arasında yapılacak son oylama sonucunda Yılın Otomobili Ödülü’nün kazananı 11 Haziran 2024 Salı günü düzenlenecek ödül töreninde açıklanacak. Ayrıca, “Yılın Tasarımı”, “Yılın İnovatif Projesi” ve “Yılın Basın Lansmanı” kategorilerinde de özel ödüller verilecek. Bu heyecan verici yarışmanın sponsorları arasında Bosch, Bridgestone, D-Expert, Intercity İstanbul Park, Shell Helix Motor Yağları ve sigortaladım.com yer alıyor.

  

İlginizi Çekebilir

Minik elektrikli Hyundai INSTER

Hyundai Motor Company, 2024 Busan Uluslararası Mobilite Fuarı’nda tamamen yeni elektrikli modeli inster’ı tanıtarak A-SUV

%d blogcu bunu beğendi: