Ana Sayfa / HABER / 2024 Luxeed EH3

2024 Luxeed EH3

Bugün, Huawei İcra Kurulu Başkanı Richard Yu (Chengdong Yu), Huawei’nin ‘Luxeed’ adlı yeni markasına ait ilk otomobilin fotoğrafını paylaştı. Bu, Huawei ve Chery arasındaki ortak projenin ilk ürünü “Luxeed Sedan”. Daha önce, “AITO marka” olacağını düşündüğümüz “Luxeed” sedan, Chery’nin E0X platformu üzerine inşa edilmiş.

Öncelikle bu coupe görünümlü sedan’nın adından bahsedelim; Luxeed. Aslında bu isim, ünlü Amerikan Lucid ile Chery’nin üst düzey markası Exeed’in bir karışımı gibi görünüyor. Sonuç olarak, bu isimlendirme nedeniyle birçok insanın kafasının karışması muhtemel olduğu için oldukça sorgulanabilir. Her neyse, otomobilin kendisine gelelim.

Luxeed sedan dış görünüm:

Luxeed sedanın kod adı EH3. Çin’de trafiğe açık yollarda birkaç kez fotoğraflandı. Kamuflajlı olduğu için kesin olmayan detayları artık net bir şekilde görebiliyoruz! İnce farları ve beş kollu jantlarıyla kamuflajda görüntülenen modelle aynı olduğunu söyleyebiliriz. “Resmi” görselde de gördüğümüz gibi, Luxeed EH3 eğimli bir kaput çizgisine, ön tamponda farların hemen altında yer alan hava akışlarına ve küçük trapez şeklindeki hava girişine sahip. Farları pek çok elektrikli araçta olduğu gibi ince bir LED şeritle birbirine bağlanıyor. Luxeed EH3’ün geniş çamurlukları, Brembo frenleri, geri çekilebilir kapı kolları, gövdeye monte edilmiş küçük yan aynaları ve tavanın üstünde bir LiDAR sensörü bulunuyor.

Teknik özellikler:

Aslında yeni aracın teknik verileri paylaşılmadı ancak üzerine inşa edildiği “Chery’nin E0X” platformu paylaştığı Exeed Sterra ES ve Exeed Sterra ET model araçarın temel özelliklerini barındırmasını bekleyebiliriz: 800V şarjı destekleyen 700 km menzilli CATL batarya, havalı süspansiyon, ön ve arkada toplam iki elektrik motoru ve dört tekerlekten çekiş.

Akıllı sürüş sistemine gelince, Luxeed EH3 Huawei ADS 2.0 ile donatılacak. Donanımdan bahsetmişken, bir LiDAR sensörü, 11 HD kamera, 3 milimetre yönlü radar ve 12 ultrasonik radardan oluşuyor. Huawei ADS 2.0 sistemi, manuel müdahale olmadan 200 km’ye kadar sürüş yapabiliyor. Ayrıca, bir otomobilin şehirlerde veya otoyollarda kendi başına sürmesine olanak tanıyan NCA’yı (Navigasyon Seyir Asistanı) da destekliyor. Lansmandan hemen sonra, bu işlev Çin genelinde 45 şehirde çalışacak. Ancak Huawei gelecekte bu sayıyı artırmayı planlıyor.

Luxeed EH3’ün bir özelliği daha var ve o da HarmonyOS 4 sistemi. Huawei telefonları, dizüstü bilgisayarları vb. ile son derece uyumlu olacak. Dahası, Qualcomm’un güçlü 8295 çipi sayesinde video oyunlarını destekleyecek. Ayrıca araca bir quadcopter drone bağlayabileceksiniz ve videoyu doğrudan aracın monitöründe izleyebileceksiniz. Elbette, yeni uygulamalar, gelişmiş ses etkileşimi vb. dahil olmak üzere çok daha fazla şey var.

Luxeed EH3’e dönecek olursak, başlangıç fiyatının yaklaşık 28 bin Dolar olması ve yıl sonunda 2024 model olarak satışa sunulması bekleniyor.

İlginizi Çekebilir

Elektrikli Peugeot 208 Türkiye’de

Peugeot’nun şehir otomobillerindeki dokuzuncu jenerasyon temsilcisi Peugeot 208, mart ayı itibarıyla Türkiye’de satışa sunuldu. Benzinli

%d blogcu bunu beğendi: