Ana Sayfa / HABER / Yeni Audi A4 Hankook’la yere basacak

Yeni Audi A4 Hankook’la yere basacak

New Audi A4 Avant Tango Red & Hankook

Audi, yeni nesil Audi A4 ve A4 Avant için orijinal ekipman olarak Hankook lastiklerini seçti. Yeni Audi A4 modelleri, firmanınin en yüksek kalite amiral gemisi modeli Ventus S1 evo²’nin 17, 18 ve 19 inçlik ebatlarıyla fabrika çıkışı olarak donatılacak. Hankook’un Macaristan’daki ileri teknoloji AB üretim tesisinde üretilen lastikler, performans ve güvenlikten ödün vermeden, özellikle düşük yuvarlanma direnci özelliği taşıyor.

Lastik üreticisi Hankook, yeni nesil Audi A4 ve A4 Avant’ın piyasaya çıkışıyla beraber orijinal ekipman lastik tedarikçisi oluyor. Üst sınıf araba üreticisinin en çok satan model ailesi, 245/40R18Y (XL) ve 245/35R19Y (XL) ebatlarının yanı sıra, bazı modellerinde ekstra yük (XL) versiyonu olarak 225/50R17Y ebatlarında Hankook’un yüksek performanslı Ventus S1 evo² lastiği ile donatılacak.
Hankook Lastikleri Avrupa’nın Başkanı Ho Youl Pae, “Yeni nesil Audi A4’ün tüm yeni geliştirilmiş teknolojileri özellikle karbondioksit emisyon azaltımının yanı sıra sürüş direncinin de azaltılmasının üzerine odaklanmaktadır,” diyor ve ekliyor: “Son teknoloji lastiğimiz Ventus S1 evo², sürdürülebilirlik açısından bu yüksek gereksinimleri yerine getirmek için en son yenilikçi teknolojileri kullanarak üretilmiştir. Lastiklerimizi hali hazırda Audi TT ve TTS’e taktıktan sonra, şimdi de yeni A4 ailesi için de orijinal ekipman olarak sağlayabiliyor olmanın mutluluğu içerisindeyiz.”
Hankook Ventus S1 evo² Avrupa’da üretilmektedir ve zorlu koşullar altında bile kusursuz yol tutuş, üstün frenleme performansı ve direksiyon hakimiyeti açısından iyileştirilmiş performans sergilemektedir. DTM yarışlarında kullanılan (Alman Touring Araçları Şampiyonası – Deutsche Tourenwagen Meisterschaft) Hankook yarış lastikleri, yüksek gerilimli fakat oldukça hafif çelik kuşak maddesinin kullanımı, Ventus S1 evo²’nin zorlu koşullar altında bile oldukça dinamik sürüş performansı sunmasını sağlıyor. Ventus S1 evo²’nin geliştirilme sürecinde özellikle yuvarlanma direncini ve gürültüyü etkileyen çevresel faktörler göz önünde bulundurulmuş, bunun sonucunda da düşük yuvarlanma direnci ve düşük gürültü elde edilmiştir.
Hankook’un Audi AG araçları için lastik üretiminin koordine edildiği Avrupa Teknoloji Merkezi’nin (ETC) başkanı Klaus Krause,”Amacımız, performansını göz ardı etmeden özellikle ıslak zemin yol tutuş performansının yanı sıra, ıslak ve kuru zemin frenleme performansı gibi güvenlikle ilgili alanlarda düşük yuvarlanma direncine sahip bir düşük tüketimli lastik üretmekti” açıklamasını yapıyor. “Ventus S1 evo² ile, müşterilerimizin gereksinimlerine en iyi şekilde cevap verebilmek için, dinamikleri ve konforu ve ayrıca ıslak zemin yol tutuşu ve düşük yuvarlanma direncini başarılı bir şekilde birleştiren bir lastik sunabiliyoruz. Ayrıca Ventus S1 evo², gelişim sürecindeki Kontrol Teknolojisi* felsefemizin uygulanmasının mükemmel bir örneğidir.”
Şu an, 50 mühendis ve teknisyen, Almanya Hannover’daki Hankook’un Avrupa ürün geliştirme merkezinde Avrupa araba üreticileri için markalara özel lastik çözümleri üzerinde çalışıyor. Audi lastiklerinin üretilip, test edildiği yer de burasıdır. Yeni Audi A4 ve A4 Avant modellerin lastikleri, Avrupa piyasası için binek otomobil ve SUV lastiklerde uzmanlaşan şirketin Macaristan’daki dünyanın en modern üretim tesislerinden biri olan yüksek teknoloji üretim tesislerinde üretilmektedir.


*Kontrol Teknolojisi
İngilizce Kinetik (hareket) ve Kontrol’’den türeyen Hankook Lastikleri Kontrol Teknolojisi, yolculuk sırasında lastiklerle, sürücü, araç ve yol arasındaki etkileşimin kontrol edilebilirliği yansıtır. Kontrol Teknolojisi, güvenlik, sürüş özellikleri, konfor ve çevresel uyumluluk açısından Hankook’un en son lastik teknolojisinin tüm mevcut faydalarını araç sürücülerine sağlamak üzere geliştirilmiştir.


Hankook Ventus S1 evo²’ninTeknik Özellikleri
DTM’den elde edilmiş çoklu sırt desen yapılı lastik kontoru sayesinde zemin üzerinde eşit basınç dağılımı ve ideal lastik ayak izi. Çelik kuşak paketi için ultra hafif fakat oldukça sağlam çelik kuşak maddesi ile önemli oranda ağırlık azaltımı:
– Zorlayıcı koşullar altında bile özgün dinamik sürüş özellikleri.
– Yüksek hızlarda üstün yol tuutş.
– Yüksek seviye sürüş konforu ve düşük gürültü.
– Özellikle ıslak zeminli virajda temas azalması durumunda artırılmış performans.

*Üstün çekiş gücü için DTM’den esinlenen üçlü katman blok tasarımı
– Dış çubuk blokların merdiven şeklinde düzenlemesi, lastiğin yol ömrü boyunca istikrarlı yüksek çekiş performansı sağlayarak, lastik aşındıkça yüzey ile lastik arasındaki temas alanını artırmak için tasarlanmıştır.

* En son nesil Karma Teknolojiler ve yeni azaltılmış Yuvarlanma Direnci için Lastik Sırtı Bileşimi, dinamik yol tutuş özellikleri ve geliştirilmiş ıslak frenleme performansı:
– Azaltılmış sıcaklıklarda karma sürelerin uzatılması, sürüş esnasındaki azaltılmış ısı üretimi için karbon ve kauçuk moleküller arasındaki birleşme oranını ve çapraz bağlamayı önemli şekilde artırır. Böylece yol tutuş performansı artarken, aynı zamanda yuvarlanma direnci, lastik sırtı aşınması ve ısınmadan kaynaklı yıpranmayı azalır.
– Yeni bir Yüksek Stiren Polimer bileşeni, lastiğin ıslak zemin frenleme performansını da artırır.
*Gelişmiş ısı düzenlemesi için Ara Soğutucular ile Üstün Soğutma Sistemi
Lastiğin ana kanallarına uygulanan yüzey genişleten soğutma kanalları, sürekli olarak sıcaklığı düşürmeye yardımcı olur. Bu da daha istikrarlı bir yol tutuş performansı sağlar.
Dış blok kenarlarına uygulanan çift basamak çukurları, soğutucu mikro türbülans oluşturur ve lastiğin omzunda ısıyı azaltır.
– Aerodinamik bir şekilde tasarlanmış yanaklar, artırılmış sürüş konforu için ses ve titreşimi azaltır.

* VAI Kılcal Kanal (Araç Ayar Göstergesi)
– Lastiğin her iki omzundaki kılcal kanallar aşınmayı karşılaştırarak ve gerektiği gibi yeniden düzenleyerek araçların ayarını kendilerinin kontrol etmesi için sürücülere kolay ve kullanışlı bir yol sağlar.

* Seri:
– Mevcut seri, 205’ten 305 mm’ye lastik sırtı genişliğini kapsayarak, 60’tan 30’a en boy oranlarıyla, 16’dan 19 inç’e 55 ebattan oluşur. Ventus S1 evo2, yüksek güçlü küçük arabalar, lüks limuzinler, sportif otomobiller/üstü açılır araçlar ve GT’ler ile son model spor arabalar için mevcuttur.


Hankook Tire hakkında
Dünya çapında maksimum hacimli beş lastik üreticisinden biri olarak Hankook binek araçları, arazi tipi spor araçlar, arazi araçları, hafif kamyonlar, karavanlar, kamyonlar, otobüsler ve otomobil motor sporları (pist yarışı/ralli) için yenilikçi, birinci sınıf yüksek performanslı radyal lastiklerin üretimini yapıyor.
Hankook, teknolojik üstünlükle bağlantılı olarak müşterilerine her zaman en yüksek kaliteyi sunmak amacıyla sürekli olarak araştırma ve geliştirmeye yatırım yapıyor. Şirket dünya çapındaki beş geliştirme merkezinde ve yedi büyük fabrikada doğrudan bölgesel pazarların talep ve beklentilerine yönelik lastik çözümlerini geliştiriyor ve üretiyor. Avrupa’da yerel pazarlara yönelik lastik geliştirme çalışması ve lider Avrupa araç üreticilerine uygun olarak orijinal ekipman çalışması Hankook Hannover/Almanya teknoloji merkezinde düzenleniyor. Lastikler, diğer merkezlerin yanı sıra şirketin, 2007 yılında resmi olarak açılan ve sürekli olarak geliştirilen Rácalmás/ Macaristan’daki ultra modern Avrupa fabrikasında üretilmektedir. Şu anda orada 3.000’dan fazla çalışan binek araçları, arazi tipi spor araçlar ve hafif kamyonlar için yılda 19 milyona varan lastiğin üretimini yapıyor.
Lastik üreticisinin Avrupa ve Almanya merkezi Frankfurt am Main Neu-Isenburg’da bulunuyor. Hankook Avrupa’da Büyük Britanya, Fransa, İtalya, İspanya, Hollanda, Macaristan, Çek Cumhuriyeti, Rusya, Türkiye, İsveç ve Polonya’da şubeleri destekliyor. Hankook lastikleri doğrudan bölgesel distribütörler vasıtasıyla diğer Avrupa ülkelerine dağıtılır. Şirket dünya çapında 22.000 çalışana istihdam sağlıyor ve ürünlerini 180’den fazla ülkeye gönderiyor. Lider araç üreticileri orijinal ekipman konusunda Hankook lastiklerine güveniyor. Şirket Avrupa ve BDT ülkelerinde global cironun yaklaşık olarak yüzde 30’unu hedefliyor.

İlginizi Çekebilir

Yeni Nesil Toyota C-HR Hybrid satışa sunuldu

Toyota’nın Sakarya’daki fabrikasında üretilen, yeni Toyota C-HR Hybrid, cesur tarzını ikinci jenerasyonda daha da ileriye

%d blogcu bunu beğendi: