Ana Sayfa / HABER / Yeni Skoda Fabia Türkiye’de

Yeni Skoda Fabia Türkiye’de

Skoda Fabia dikkat çekici tasarımını yeni nesilde daha ileriye taşımayı başardı. Mevcut Skoda tasarım dilini atletik oranlarla daha dinamik hale getiren Fabia, bunu sofistike detaylarla da birleştirdi. Aerodinamik olarak optimize edilen jantlar, aerodinamik aynalar ve aktif ayarlanabilir soğutma panjurları, 0.28 cd rüzgar direnci katsayısıyla sınıfında yeni bir rekora imza atılmasını sağlıyor.

Yeni dinamik tasarıma sahip Fabia’nın ön kısmını göz alıcı altıgen ön panjurla birlikte keskin ve daralan ön farlar domine ediyor. Bununla birlikte bagaj kapısına uzanan iki parçalı arka far grubu tasarımı, Yeni Skoda Fabia’nın arka tarafının da görsel olarak daha geniş ve etkileyici görünmesini sağlıyor.

 

 

Modüler MQB-A0 platformuna geçiş yapan yeni Fabia, her açıdan önceki nesle göre iyileştirildi. Ağırlığı hemen hemen aynı kalmasına rağmen Fabia 4,108 mm ile önceki nesle göre 111 mm daha uzun oldu ve dört metre uzunluğu aşan ilk Fabia olarak öne çıkıyor. Önceki nesle göre 94 mm artışla 2,552 mm aks aralığına sahip Fabia’nın genişliği 48 mm artarak 1,780 mm oldu. Aynı zamanda yeni Fabia, 8 mm daha alçak olarak tasarlandı.

Büyüyen dış ölçüler, yaşam alanında da büyük bir genişleme sağladı. Skoda aynı zamanda zaten iddialı olan Fabia bagaj hacmini 50 litre artırarak 380 litreye çıkardı ve sınıfının en büyük bagaj hacmini sunma iddiasını devam ettirdi. Arka koltuklar katlandığındaysa, bagaj hacmi 1,190 litreye çıkıyor.

 

Kabinde yüksek teknoloji ve fonksiyonellik

 

Yeni Skoda Fabia’nın iç mekanı da, büyüyen dış ölçüleriyle birlikte daha da genişledi. Daha fazla konfor özelliği sunan Fabia’da duygusal tasarım ve ergonomi arasında kusursuz bir denge yakalandı. Skoda’nın mevcut iç mekan tasarım konsepti korunurken, yeni renk temaları ve serbest duran bilgi-eğlence ekranı adapte edildi. Daha büyük hava kanalları ve göstergelerin yanlarına konumlandırılan Fabia yazıları, görsel dokunuşlar olarak dikkat çekiyor. Bununla birlikte yeni Fabia, Skoda’nın en yeni modellerinde sunduğu iki kollu şık direksiyonla çekiciliğini artırıyor.

 

Fabia’da önceki nesle göre artan 82 mm aks aralığı, özellikle arka yolcular için yaşam alanını çok daha fazla artırdı. 2,552 mm’lik aks aralığı 1996 tanıtılan ilk nesil Skoda Octavia’yı dahi geride bıraktı. Yeni Skoda Fabia’nın şık kabin tasarımı, aynı zamanda 16 saklama gözü seçeneğiyle yüksek fonksiyonelliği de ardında barındırıyor. Toplam saklama gözü kapasitesi, arkadaki yolcular için iki bardaklık ve orta kol dayama gözünün altındaki alanlar da dahil olmak üzere 108 litrelik saklama alanı sunuluyor. Bu da Fabia’nın günlük sürüşlerde ve uzun yolculuklarda vazgeçilmez bir yol arkadaşı olmasını sağlıyor.

 

Daha fazla “Akılcı Çözüm”

 

Yeni Fabia, geniş iç hacmini, markanın olmazsa olmazı “Simply Clever” çözümleriyle birleştirmeye devam ediyor. Günlük hayatı kolaylaştıran ve sürüş keyfini artıran sayısız pratik çözüm, otomobilin fonksiyonelliğini de üst seviyeye çıkarıyor.

Bir Skoda klasiği olan yakıt depo kapağındaki lastik derinlik ölçerli buz kazıyıcı, A sütununda otopark bileti tutucu, sürücü kapısının içerisinde şemsiye gibi detayların yanı sıra tamamen yeni Simply Clever özellikler de yer alıyor.

Katlanan ön yolcu koltuğu, ön yolcu koltuklarının arkasında iki akıllı telefon saklama gözü, çok fonksiyonlu saklama cebi, iç dikiz aynasında USB-C girişi, Bagajda esnek ve katlanan bölmeler, arkada okuma lambası, ön koltukların arasında yer alan çıkarılabilir bardaklık, akıllı telefon saklama gözleri gibi kullanışlılığı artıran özellikler olarak öne çıkıyor.

 

Yüce Auto-Skoda Genel Müdürü Zafer Başar

 

Türkiye’de iki donanım seviyesi ile sunuluyor

Dördüncü nesil Fabia, Türkiye’de iki farklı donanım seviyesiyle satışa sunuldu. Buna göre Fabia, Elite ve Premium olmak üzere beklentileri aşan iki donanım seviyesine sahip. Giriş seviyesi Elite donanımı, 6 adet hava yastığı, Ön Bölge Frenleme Asistanı, Uzun Far Asistanı, anahtarsız çalıştırma, 6.5 inç dokunmatik multimedya ekranı, Smartlink, 15 inç jantlar ve Bi-LED ön farlar gibi donanımlarla öne çıkıyor.

 

 

Bununla birlikte Fabia Premium donanım seviyesinde 8 inç dokunmatik ekran, 6 hoparlör, Skoda Surround sistemi, çift bölgeli otomatik klima, 15 inç alaşım jantlar, ambiyans aydınlatması, krom cam dekoru, yükseklik ve bel destek ayarlı ön koltuklar, ön sis farları ve görsel destekli arka park mesafe sensörleri gibi donanımlar yer alıyor. Yeni Fabia, isteğe bağlı olarak Anahtarsız Giriş Sistemi, 10,25’’ dijital gösterge paneli, 18’’ boyuta erişen jant seçenekleri, Adaptif Hız Sabitleyici, Şerit Değiştirme Asistanı gibi tasarım, güvenlik ve konfor odaklı ekipmanlarla da tercih edilebiliyor.

Yeni Fabia tüm bu özelliklerle birlikte Skoda markasının giriş seviyesi modeli olarak yüksek kaliteyi, yüksek fonksiyonelliği, birçok Simply Clever özelliği ve konforu bir arada sunuyor.

Skoda Fabia, lansmana özel 379.900 TL’den başlayan fiyatlarla Skoda showroomlarındaki yerini aldı.

İlginizi Çekebilir

Yeni Nesil Toyota C-HR Hybrid satışa sunuldu

Toyota’nın Sakarya’daki fabrikasında üretilen, yeni Toyota C-HR Hybrid, cesur tarzını ikinci jenerasyonda daha da ileriye

%d blogcu bunu beğendi: