Ana Sayfa / HABER / Castrol Ford Team’den hızlı başlangıç

Castrol Ford Team’den hızlı başlangıç

Geçtiğimiz yılın Türkiye Ralli takımlar şampiyonu olan Ford Castrol Team Türkiye, Avrupa Ralli Şampiyonası’nın ilk etabı Portekiz Azor Adaları Rallisi’ni 5. sırada bitirdi.


2011 yılından beri Türkiye Ralli Şampiyonu olan Ford Castrol Team Türkiye, bu yıl Nisan ayında başlayan Avrupa Ralli Şampiyonası’nın ilk ayağı olan Portekiz Azor Adaları Rallisi’ni takımlar sıralamasında 5. sırada tamamlamayı başardı. Atlantik Okyanusu’nun ortasında değişken hava koşullarında gerçekleşen 3 günlük yarışta 14 ayrı ülkeden 60 yarışmacı toplam 210 km’lik toprak zeminde mücadele ettiler.

Sadece 36 yarışmacının bitirebildiği zorlu rallide Türk sporcular, sis, yağmur ve diğer alışık olmadıkları yol koşullarıyla sonuna kadar mücadele ederek Türkiye’ye puanla döndü.


Ford Castrol Team Türkiye takımının Ralli şampiyonu pilotu Murat Bostancı, yarışın ilk gününde yoldan çıkarak aldığı hasar sonucu zaman kaybederek genel klasmanda 43. sıraya geriledi. Ancak, Castrol Ford Team Türkiye teknik servisinin olağanüstü çabalarıyla onarılan aracı ve yaptığı atakla Murat Bostancı /Onur Vatansever ikilisi yarış sonunda genel klasmanda 17. sıraya kadar tırmanmayı başardı. Takımın genç ekibi Buğra Banaz / Burak Erdener ikilisi ise yarışın ikinci günü bir kayaya çarparak zaman kaybetse de 27 yaş altı gençler kategorisinde yarışı 5. sırada tamamlayarak önemli puanlar elde etmeyi başardı.

Avrupa Ralli Şampiyonası sıralama (takımlar)
1. Opel Junior Team – Almanya 40
2. Sports Racing Technologies – Letonya 33
3. ACCR Czech Team – Çek Cumhuriyeti 26
4. Peugeot Rally Academy – İspanya 25
5. Castrol Ford Team Türkiye – Türkiye 18
6. Sport & You – Portekiz 12
7. BP Ultimate Vodafone – Skoda Portekiz 10
8. Neiksans Rally Sport – Rusya Federasyonu 10
9. Rally / Autoacoreana Racing Portekiz 8
10. C-Rally – Polonya 4

 

İlginizi Çekebilir

Yeni Nesil Toyota C-HR Hybrid satışa sunuldu

Toyota’nın Sakarya’daki fabrikasında üretilen, yeni Toyota C-HR Hybrid, cesur tarzını ikinci jenerasyonda daha da ileriye

%d blogcu bunu beğendi: