Ana Sayfa / HABER / SKODA SUPERB Yılın Otomobili

SKODA SUPERB Yılın Otomobili

Ufuk-Sandik-Tolga-SenyuceOtomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) tarafından bu yıl ilki düzenlenen “Türkiye’de Yılın Otomobili” (TYO) yarışmasının birincisi Skorda Superb oldu. OGD üyesi 64 otomotiv gazetecisinden toplamda 3080 puan alan Skoda Superb birinciliğe ulaştı. 2015 yılbaşından 2016 Mart ayına kadarki aralıkta arasında ülkemizde satışa sunulan yeni modellerin katıldığı iki aşamalı “Türkiye’de Yılın Otomobili” yarışmasının ilk turu sonucunda 22 aday arasından 7 otomobil finale kalmıştı. Final turunda; Audi A4, Fiat Egea, Hyundai Tucson, Opel Astra, Renault Talisman, Skoda Superb ve Volvo XC-90’da yılın otomobili adayları arasında yer almıştı.

Sheraton Grand Ataşehir’de Otomotiv Gazetecileri Derneği tarafından gerçekleştirilen törende bir konuşma yapan OGD Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Sandık, Türkiye’de Yılın Otomobili finalinin oldukça heyecanlı geçtiğini söyledi. Finalistler arasında kıran kırana bir rekabetin yaşandığını belirten Sandık, “Yılın Otomobili 64 otomotiv uzmanı gazetecinin oylarıyla seçildi. Otomobilleri değerlendirirken, fiyat-donanım, tasarım, inovasyon, motor, yol tutuş gibi konuları göz önünde tutuyoruz. Yani dünyadaki otomotiv gazetecileri bir otomobili nasıl değerlendiriyorsa, biz de profesyonel gözle değerlendirmemizi yaptık. Bu bizim kırmızı çizgimiz” diye konuştu. Sandık, OGD’nin ana kuruluş amacında da yer alan tüketiciyi bilgilendirme misyonunun bir parçası olan yılın otomobili seçiminin, tüketicinin otomobil tercihinde önemli bir rol oynayacağına inandığını da sözlerine ekledi. Düzenlenen törende “Türkiye’de Yılın Otomobili” ödülünü alan Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Tolga Şenyücel, otomotiv gazetecilerinin verdiği bu kararı büyük mutlulukla karşıladıklarını söyleyerek “Otomotiv sektöründe ilk olan bu ödülü bizlere layık gören kişiler uzman basın mensupları. Bu açıdan baktığımızda çok daha büyük bir mutluluk yaşıyoruz. OGD Başkanı, Yönetim Kurulu ve tüm üyelerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bence yarışan bütün otomobiller birbirine denkti. Farklı klasmanlarda otomobiller vardı ama rekabetçilik anlamında birbirine yakın otomobillerdi. İşte bu ortamda 7 rakibin arasından çıkıp birinciliğe ulaşmak gurur verici” dedi.

Koc-Holding-Otomotiv-Grubu-Baskani-Cenk-CimenMustafa Koç Adına Plaket
Türkiye’de Yılın Otomobil Yarışması’nın ödül töreninde ayrıca Türk otomotiv sektörüne katkı sağlayanlara onurlandırmayı planlayan OGD, yakın bir zaman önce hayatını kaybeden Mustafa Vehbi Koç’a “Türk otomotiv sektörüne yaptıkları katkılardan” dolayı şükran plaketi verdi. Şükran plaketini Koç Holding Otomotiv Grup Başkanı Cenk Çimen aldı. Çimen yaptığı konuşmada, Mustafa Koç’un ufku geniş ve yol gösterici bir kimliğe sahip olduğunu belirterek “Bizlere hep destek verdi, cesaret verdi. Kendisini hasretle özlemle anıyoruz. Yılda 1 milyon adetin üzerinde bir pazara sahip Türkiye’de yılın otomobili seçiminin bugüne kadar olmamış olması bir eksiklikti. Bu eksikliği doldurduğu için OGD’ye teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Törende yarışmanın düzenlenmesinde katkıda bulunan PPG Oto Tamir Boyaları, Bridgestone ve Intercity yöneticilerine de teşekkür plaketleri sunuldu.
Hangi otomobil kaç puan aldı? Skoda Superb 3080, Opel Astra 2850, Fiat Egea 2650, Volvo XC90 1960, Hyundai Tucson 1940, Renault Talisman 1830, Audi A4 1690.

 

Yuce-Auto-Skoda-Genel-Muduru-Tolga-Senyucel Skoda-Genel-Muduru-Tolga-Senyucel-TYO-odul

İlginizi Çekebilir

Yeni Nesil Toyota C-HR Hybrid satışa sunuldu

Toyota’nın Sakarya’daki fabrikasında üretilen, yeni Toyota C-HR Hybrid, cesur tarzını ikinci jenerasyonda daha da ileriye

%d blogcu bunu beğendi: