Ana Sayfa / HABER / Volvo V40 Cross Country: Tüketici için akıl tutulması

Volvo V40 Cross Country: Tüketici için akıl tutulması

 Otomotiv sektöründe yaşanan evlilikler, birleşmeler, iflaslar, hisse devirleri bir ara, o kadar çoğalmıştı ki kafa karışıklıkları ve dedikodular had safhaya ulaşmıştı. Fiat’ın Jeep ve takım arkadaşlarını transferi, Tata’nın Jaguar meselesi ve Volvo’nun Çin’li Geely ortaklığı ise benim ilgimi çekenler olmuştu. Bu tarz operasyonlar sayesinde üreticiler teknoloji transferi fırsatı buluyorlar ve yeni modeller ortaya çıkartıyorlar.

Ortaya çıkan yeni modellerden biri de Volvo V40 oldu. Volvo bununla yetinmeyerek şimdi de V40 Cross Country modelini piyasaya sunmaya hazırlanıyor. Volvo V40 Cross Country modelini Belçika fabrikasında üretecek. Seri üretim 2012 Kasım ayında başlıyor.

 Burada kafaları karıştıran bir detay daha ortaya çıkıyor gibi. XC mi? Cross Country mi? V70 Cross Country’i hatırlarsınız değimli? XC ile fark şurada: Volvo XC modelleri yüksek oturma pozisyonları ve emsalsiz tasarımları ile keskin “crossover” karakteri yansıtırken; Cross Country modelleri ise her yola uyumlu dinamik versiyonlarını simgeliyor.

Volvo V40 Cross Country’de, şu an güncel olarak diğer modellerinde bulunan motor yelpazesini kullanmaya devam ederken, yine aynı şanzımanları sunmayı sürdürecek. Standard V40 ile asıl farklılıklar otomobilin iç ve dış tasarımında meydana gelmiş. V70 Cross Country’de olduğu gibi siyah kontrast renkli ön ve arka tamponlarla aracı çerçeveleyen plastik korumalar kullanılacak. Yine V70 Cross Country gibi 19 inçlik jantlar V40 Cross Country’de de kullanılacak.

Volvo V40 Cross Country’de yükleme detaylarına ayrıca mesai harcamış. Ufak tefek eşyaların etrafa dağılmasını engelleyen yükleme detayları düşünülmüş. Otomobilin yaşam alanlarında, açık fikirli maceracı müşterilerin hoşuna gidecek detaylar var. Sütlü kahve tonunu da içeren beş farklı iç döşeme, yedi farklı moda led iç aydınlatma, gücü ayarlanabilen ön ve arka okuma ışıkları bu detaylardan bir kaçı.

Manuel ya da otomatik ayrımı yapmadan tüm modellerde start-stop özelliği standart olarak sunuluyor. Aracın eğimli noktalarda geri hareketini engelleyen sistem de V40 Cross Country’de bulunmakta.

Renault’un güç üniteleri ile hayat bulan Nissan Qashqai veya Hyundai ix35 ya da kardeşi Kia Sportage… V40 Cross Country bunlara ciddi rakip olabilir. Daha fiyatı belli olmasa da şehirden kaçmayı özleyen, böyle bir araçla bu olasılığı hep içinde yaşatan dinamik insanlar ve kendini ayrıcalıklı hissetmek isteyenler bu araca yönelebilir.

Acaba Volkswagen Tiguan ile aynı kefeye koyabilir miyim Volvo V40 Cross Country’i? Zor soru. Zaten segmentler, ölçüler birbirine girmişken, üreticinin beyan ettiğine inanmak gerek.  Volvo C segmentinde bulunan bu modelini “Premium” Cross Country olarak tanımlıyor.

Kişisel görüşüm  V40 Cross Country’nin BMW X1’den daha yakışıklı olduğu. Elbette her markanın bir müşteri profili var, satış hedefleri var. Volvo V40 Cross Country üretiminin yüzde 30’unu Çinli müşterilerine satmayı planlıyor.

SUV pazarında sıkı bir pazar kapma yarışı sürerken, Volvo V40 Cross Country ile potansiyel müşterilerin aklını karıştırmayı hedefliyor.

Ali Burçin Titizel

 

İlginizi Çekebilir

Yeni Nesil Toyota C-HR Hybrid satışa sunuldu

Toyota’nın Sakarya’daki fabrikasında üretilen, yeni Toyota C-HR Hybrid, cesur tarzını ikinci jenerasyonda daha da ileriye

%d blogcu bunu beğendi: